Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENT Autoritățile au fost avertizate de radicalizarea teroristului care a atacat Parisul

isis

Autoritățile au fost avertizate de radicalizarea teroristului care a atacat Parisul. Liceul din Bruxelles la care studiase unul dintre atentatorii sinucigaşi din Paris, Bilal Hadfi, avertizase autorităţile şcolare cu privire la radicalizarea acestuia, însă informaţia nu a fost transmisă mai departe justiţiei, situaţie anchetată în prezent de poliţia belgiană.

Hadfi, în vârstă de 20 de ani, unul dintre teroriştii kamikaze de la Stade de France, luptase în Siria alături de jihadişti din Statul Islamic şi era cunoscut de Organismul de Coordonare pentru Analizarea Ameninţărilor (OCAM) din Belgia, deoarece figura pe o listă cu 800 de indivizi înregistraţi pentru că aveau legături cu Siria. Tânărul atrăsese atenţia conducerii liceului la începutul anului, deoarece sărbătorise atacul terorist împotriva publicaţiei Charlie Hebdo din Franţa, comis la 7 ianuarie 2015. La 27 aprilie, directorul liceului avertizase autorităţile şcolare că Hadfi a plecat în Siria, iar liceul avea un dosar deschis pe numele său. OCAM anchetează în prezent "de ce aceste informaţii nu au fost transmise justiţiei".

Tentativele conducerii liceului de a preveni autorităţile "au rămas blocate la nivelul administraţiei", în ciuda faptului că profesorii şi conducerea şcolii "formulaseră preocupări grave în legătură cu evoluţia lui Bilal Hadfi", a scris cotidianul belgian de limbă franceză Le Soir. "Exprima constant opinii radicale în clasă şi fusese invitat de mai multe ori la discuţii cu directorul", dezvăluie ziarele De Morgen şi Het Laatste Nieuws după interviuri cu angajaţi ai şcolii. De naţionalitate franceză, Hadfi trăia de ani de zile la Bruxelles împreună cu familia şi învăţa la liceul Anneessens-Funck din Bruxelles, până în februarie, când a renunţat la şcoală şi a plecat în Siria, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.