Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment DUR privind revoluţia fiscală: Companiile private au primit 'o fereastră' prin care pot face RESTRUCTURĂRI

adevarul.es
demisie

Un semnal dur de alarmă este tras privind revoluţia fiscală pusă în aplicare de PSD. Măsura fiscală de transfer al contribuţiilor sociale de la angajator la angajat le-ar per­mi­te companiilor să scape mai uşor de unii angajaţi, fără ca acestea să depună un efort semnificativ. Cel puţin asta a susţinut Gabriel Sincu, director de taxe la firma de audit şi consultanţă EY, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Citeşte şi: ALERTĂ - O sondă de gaz, în flăcări. Zeci de pompieri intervin pentru lichidarea incendiului - FOTO

"Există trei posibile soluţii pentru a nu afecta venitul net al angajatului: acordarea unor bonusuri, mărirea salariului brut pe o perioadă determinată sau mărirea salariului brut pe perioadă nedeterminată. Pentru aceasta din urmă, doar 10% din companii şi-au anunţat intenţia de o pune în aplicare.", spune Sincu.

„Ordonanţa lasă o portiţă pentru angaja­to­rii care aveau nişte probleme cu nişte angajaţi, să poată să scape de ei mult mai uşor. Poate să se întâmple şi treaba asta şi să se majoreze salariul preferen­ţial, de exemplu. Respec­ti­vul angajat este pus în faţa fap­tului îm­plinit: poate să aleagă să rămână cu salariul semnificativ diminuat sau să plece de bunăvoie“, a spus Gabriel Sincu, director de taxe la firma de audit şi consultanţă EY, în cadrul emisiunii online de business ZF Live. În prezent, legis­la­ţia muncii face destul de dificilă concedierea unui angajat, iar companiile care vor să „scape“ de angajaţii neperfor­manţi trebuie să aducă foarte multe dovezi în acest sens în cazul în care se ajunge în instanţă (pentru că instanţele dau dreptate, de cele mai multe ori, angajaţilor).

Citeşte şi: Justiția pune PUNCT unui proiect de anvergură al Hidroelectrica

Mai mult decât atât, unele companii folo­sesc deja în negocierile cu sindicatele această „ame­ninţare“ de a nu mări salariile brute ale an­gajaţilor din 2018, astfel încât veniturile nete ale an­gajaţilor să ră­mână neschim­bate. De exem­plu, producătorul auto Ford, care are 4.200 de an­gajaţi la Craiova, vrea să mărească salariile bru­te ale sa­lariaţilor începând cu 2018 nu­mai dacă aceştia sunt de acord ca sin­dicatul şi compania să sem­ne­ze un contract colectiv de mun­că valabil pe o durată de doi ani şi să se reducă unele sporuri.

În ceea ce priveşte deciziile luate de companii cu privire la veniturile salariaţilor din 2018 - având în vedere că salariile brute trebuie majorate cu 17 - 22% pentru ca an­ga­jaţii să aibă acelaşi nivel net, Gabriel Sincu spune că majoritatea firmelor caută so­luţii de compromis.

Citeşte şi: USR, solicitare de URGENȚĂ către CNA, după crima oribilă de la metrou .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.