Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment MAE pentru români: cod portocaliu de vânt puternic în Irlanda

Inquam Photos / Octav Ganea
ploaie vant umbrele pelerina

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul local de Meteorologie a emis o atenţionare cod portocaliu de vânt puternic, relatează Agerpres.

Citește și: VIDEO - Iranul sfidează mapamondul în continuare: a inaugurat o rachetă balistică cu rază de acțiune de 1000 km și spune că are o fabrică subterană

Potrivit unui comunicat de presă remis de MAE, vântul va atinge viteze medii de 65-80 km/h, cu unele rafale severe de 110-130 km/h. Cele mai mari intensificări ale vântului se vor produce în zonele de coastă expuse, unde pot genera valuri foarte mari, precum şi unele inundaţii de coastă. Alerta este în vigoare pentru intervalul de la data de 7 februarie 2019, ora 06,00 până la data de 9 februarie 2019, orele 18,00.

Mai multe informaţii pot fi regăsite pe site-ul oficial al Serviciului Naţional de Meteorologie irlandez la adresa web http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#.

Conform sursei citate, până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor. Cetăţenii români care călătoresc în sau din Irlanda pot verifica actualizările disponibile pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.