Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment pentru bărbați: Un aliment pe care îl consumăm zilnic creşte riscul tulburărilor psihice

alimente dulciuri

Un nou studiu arată că un aliment pe care îl consumăm zilnic poate avea un impact negativ şi asupra stării psihice, dincolo de efecte negative asupra sănătăţii fizice, mai ales în cazul bărbaţilor. Este vorba despre zahăr, ingredient aflat în aproape toate alimentele și băuturile, relatează publicația britanică The Independent, citată de agenția Mediafax.

Vezi şi: Dragnea recunoaşte că PSD a luat o decizie populistă. PERICOL pentru sistemul de pensii

Datele relevate de un studiu efectuat de Institutul de Epidemiologie al Universităţii din Londra scot în evidenţă că bărbaţii care consumă prea mult zahăr au cu 23% mai multe şanse să dezvolte unele tulburări mentale, inclusiv depresie şi anxietate, faţă de cei care îl consumă în cantităţi moderate.

„Sunt numeroşi factori care influenţează producerea tulburărilor pshicice, dar o dietă bogată în alimente şi băuturi zaharoase ar putea pune gaz pe foc. În urma studiului nu am reuşit să facem o conexiune între consumul excesiv de zahăr şi tulburările psihice în cazul femeilor. Nu putem explica acest aspect”, a declarat Anika Knüppel, cercetătorul care a coordonat studiul.

Vezi și: Fost șef SRI, avertisment pentru România: 'Vom fi sau nu pregătiți? Va trebui să dam un răspuns la problema aceasta

Studiul a fost urmărit comportamentele a 7000 de persoane pentru o perioadă de 22 de ani. Rezultatele au fost analizate în mod independent de alţi factori care generează probleme pentru starea psihică, precum greutatea, statutul socio-demografic, stilul de viaţă sau starea generală de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.