Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment pentru Dragnea: Vom face totul pentru a-l împiedica

sigla noua pnl

Liberalii îi declară război total lui Liviu Dragnea pe tema proiectului acestuia privind defăimarea socială. În opinia PNL, propunerea liderului PSD, care de altfel a fost adoptată suspect de rapid în Senat, nu face decât să pună botniță libertății de exprimare

Nu cred că avem nevoie de o nouă formă de cenzură.  Nu credem că este oportun și nu credem că este necesar acest proiect care lezează grav libertatea de expresie. Consider ca PNL și parlamentarii liberali vor face totul pentru a împiedica punerea în aplicare a acestui proiect de act normativ. Noi, PNL, vom folosi toate mijloacele legale, morale și constituționale pentru a împiedica ducerea la capăt a acestui proiect antidemocratic, arbitrar și pre-totalitar prin care PSD încearcă să pună botniță libertății de expresie, încearcă să elimine libertatea cuvântului din mediul online (...) și din presă', a declarat deputatul liberal Daniel Gheorghe, într-o conferință de presa susținută la Palatul Parlamentului.

Totodată, deputatul a adăugat că acesta este un act normativ 'inutil, absurd si incoerent', iar PNL se va lupta pentru a fi respins în Camera Deputaților.

La rândul sau, deputatul liberal Radu Zlati a anunțat că, în cazul în care proiectul va fi adoptat de Camera Deputaților, va propune Grupului parlamentar PNL sa îl atace la Curtea Constituțională.

'Sunt aproape convins ca raport favorabil de la Comisia pentru învățământ nu va fi pe această lege. Desigur, în plen se poate trece peste un raport negativ al comisiei, dar dincolo de acest vot al plenului, care deocamdată nu este sigur ca va fi pozitiv din partea coaliției guvernamentale, exista apel la Curtea Constituțională, unde sperăm ca oamenii sunt cu judecata la purtător', a punctat Zlati, potrivit Agerpres.

Senatul a adoptat pe 7 octombrie, în calitate de prima Camera sesizata, propunerea legislativa privind promovarea demnității umane si tolerantei fata de diferențele de grup, potrivit căreia defăimarea socială se pedepsește cu amendă de la 1.000 lei până la 60.000 lei. Actul normativ vizează și înființarea, în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a Departamentului pentru Promovarea Demnității Umane și Toleranței, care are ca atribuții să aplice sancțiunile contravenționale persoanelor fizice si juridice care discriminează social, sa elaboreze ghiduri de bune practici în materie, sa verifice implementarea masurilor de promovare a demnității umane, dar și să asigure asistenta de specialitate. Potrivit propunerii de lege, persoana care se considera vizată de defăimare socială poate formula, în fața instantei de judecată, o cerere pentru acordarea de despăgubiri și restabilirea situației anterioare defăimării sociale sau anularea situației create prin discriminare. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.