Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment SUMBRU privind industria din România: 'Chiar dacă ne dublăm PIB-ul de mâine, va fi tot sub cea din UE'

www.news.ro
hală, fabrică, întreprindere, industrie

Inițiativa guvernelor României din ultimii 28 de ani de a avea o politică industrială lipsește, iar, dacă mâine ne dublăm PIB-ul, industria românească va fi tot sub cea din Uniunea Europeană, a declarat, miercuri, Cristian Pârvan, președintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), potrivit Mediafax.

„Lipsește inițiativa guvernelor României din ultimii 28 de ani de a avea o politică industrială. Uniunea Europeană ia măsuri speciale de susținere a siderurgiei, pentru că și-a dat seama că nu poate rămâne dependentă de siderurgia chineză. Deocamdată, suntem în epoca oțelului, ca urmare există ideea că siderurgia este depășită, dar construcțiile realizate în București pe structuri metalice sunt făcute din oțel”, a afirmat Cristian Pârvan, într-o conferință pe tema reindustrializării României.

În aceste condiții, președintele PIAROM a precizat că problema industriei României este complexă și „sensibilă”, iar ajutorul nu poate să vină de la UE. „Chiar dacă ne dublăm de mâine PIB-ul, industria românească va fi tot sub cea din Uniunea Europeană. România cheltuie de două ori mai multe materiale decât media UE pentru a obține un euro în PIB”, a subliniat Pârvan.

Președintele PIAROM a mai adăugat faptul că țări precum Marea Britanie, Franța sau Germania au politici industriale clare, conștientizând importanța sectorului, chiar și în era digitală.

„Cum vă imaginaţi politica Ungariei, când compania MOL a dat 1,2 miliarde de euro pentru construcţia unui combinat petrochimic?!”, a subliniat Pârvan, referindu-se la cât de ridicată este cererea de oțel, în prezent. În schimb, în România o companie a dorit să construiască o fabrică de bio-etanol, dar n-a găsit oțel nici în valoare de 150 de milioane de euro, astfel că a trebuit să aducă din alte țări.

Miercuri, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului București (CCIB) a organizat conferinţa „Reindustrializarea României - Provocări şi Oportunităţi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.