Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Republica Libaneză: Proteste soldate cu blocarea drumurilor, incendieri și distrugeri

mae

Ministerul de Externe atenționează românii care se află sau călătoresc în Republica Libaneză că în unele regiuni sunt în desfășurare numeroase manifestații de protest, soldate prioritar cu blocarea drumurilor principale, precum și cu incendieri și distrugeri materiale.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Libaneză că sunt în desfășurare numeroase manifestații de protest, atât în Beirut cât și în alte localități, soldate prioritar cu blocarea drumurilor principale, inclusiv cel către Aeroportul International Beirut, precum și cu incendieri și distrugeri materiale. Există posibilitatea ca manifestațiile să devină violente. De asemenea, este posibil ca protestele să se deruleze în următoarea perioadă de timp pe tot cuprinsul Republicii Libaneze”, transmite MAE, într-un comunicat de presă.

Citește și: Mircea Diaconu aruncă BOMBA: 'Ținta mea este NU să ajung președinte'

Instituția recomandă românilor care doresc să se deplaseze în Republica Libaneză să amâne călătoriile care nu sunt absolut necesare, iar celor care sunt prezenți deja în această țară să urmărească constant mass media locală pentru a se informa atât cu privire la zonele în care se anunță demonstrațiile, cât și referitor la alte evoluții și să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii degradării situației de securitate, dar să se delimiteze de orice acţiune de acest fel și să nu își programeze călătoriile pe teritoriul libanez, ținând cont de blocajele rutiere existente.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Libaneză: +9615920432, +9615920452, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, MAE precizează că românii care se confruntă cu urgențe au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al secției consulare a misiunii diplomatice a României la Beirut: +96176775503.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://beirut.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare -Un SMS îţi poate salva viaţa!-”, se mai arată în comunicatul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.