Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertizări RO-ALERT privind incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, în 11 localități

playtech.ro
ro-alert

Autorităţile au transmis în ultimele 24 de ore, prin intermediul sistemului RO-ALERT, 11 mesaje de avertizare a populaţiei privind incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 şi recomandări pentru respectarea regulilor de distanţare şi igienă, în judeţele Alba, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Dolj, Ilfov, Hunedoara şi Satu-Mare, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, miercuri, potrivit Agerpres.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, pompierii militari au gestionat peste 1.500 intervenţii în diferite situaţii de urgenţă.

LIVE TEXT - AMERICA ALEGE. Donald Trump devine favorit după o revenire de senzaţie

"Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât peste 1.200 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona Bucureşti-Ilfov (343 cazuri), urmată de judeţele Timiş (70 cazuri) şi Cluj (62 cazuri)", arată sursa citată.

În afara acestor situaţii, salvatorii au acţionat pentru lichidarea a 32 de incendii, precum şi în alte 309 intervenţii, în sprijinul comunităţilor. Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în şase cazuri, pentru extragerea ocupanţilor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

"În continuare, pompierii militari rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate. Evenimentele înregistrate la nivel naţional rămân sub atenta monitorizare a Centrului Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieţi", precizează IGSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.