Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aviația navală română și-a mărit echipajul după ce a fost brevetată cea de-a doua serie de piloți-marinari

piloti avion

Aviația navală română și-a mărit echipajul după ce a fost brevetată cea de-a doua serie de piloți-marinari. Instruirea piloților a durat aproape doi ani și va fi urmată de cursuri de perfecționare, anunță MEDIAFAX.

Aviația navală și-a mărit echipajul cu șapte piloți proveniți din ofițeri de marină, absolvenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Miercuri, cei șapte marinari au primit brevetele și insignele specifice armei, în cadrul unei festivități care a fost organizată cu prilejul absolvirii Cursului de formare piloți militari de elicoptere din ofițeri de marină, la Baza Aeriană de instruire și formare a personalului aeronautic de la Boboc, județul Buzău.

Citește și: Cine sunt candidații la funcția de premier. Posibile evoluții după alegerile parlamentare

Programul de instruire și de formare a piloților de elicoptere, derulat împreună de forțele navale și aeriene, este al doilea de acest tip. Acesta a început în luna martie 2019 și s-a desfășurat pe o perioadă de 20 de luni.

Promoția nouă de personal aeronavigant va continua, în perioada următoare, activitatea specifică la Grupul de Elicoptere de la Tuzla și va urma ultimele stagii de perfecționare pentru utilizarea aparatelor de zbor Puma Naval, în vederea executării misiunilor de supraveghere maritimă și de incursiune a scafandrilor de luptă, de la bordul fregatelor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.