Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avionul EgyptAir este de negăsit. NATO se oferă să ajute la căutări/ Noi DETALII/ VIDEO

cctv-africa.com
egipt air boing

Autorităţile elene au anunţat joi că o operaţiune de căutare este în curs de desfăşurare în largul insulei greceşti Karpathos pentru găsirea avionului EgyptAir dispărut în cursul dimineţii, însă nimic nu a fost găsit până în acest moment, relatează Reuters.

Vezi și: OFICIAL Zborul EgyptAir Paris-Cairo declarat prăbușit în mare. Unde a fost localizată epava/VIDEO

Avionul EgyptAir prăbuşit joi în Mediterana cu 66 de persoane la bord 'a efectuat un viraj de 90 de grade la stânga, apoi unul de 360 de grade la dreapta, coborând de la 37.000 la 15.000 de picioare' înainte de a dispărea pe radare, a declarat ministrul grec al apărării, Panos Kammenos, într-o conferinţă de presă, transmit AFP şi Reuters.

'Imaginea pe care o avem este că, la ora 00:37 GMT, avionul, care se găsea aproximativ la 10-15 mile în spaţiul aerian egiptean, a efectuat un viraj de 90 de grade la stânga, apoi unul de 360 de grade la dreapta, coborând în picaj de la 37.000 la 15.000 de picioare, unde imaginea sa s-a pierdut, la o altitudine de circa 10.000 de picioare', a precizat ministrul grec, menţionând că a discutat cu omologul său egiptean. 

'Până în prezent, nu avem rezultate clare ale căutărilor' desfăşurate în zona în care se presupune că s-a prăbuşit aparatul, la 130 de mile sud de insula elenă Karpathos, în sudul Mării Egee, a adăugat ministrul. 

El a precizat că un aparat Falcon 50 francez va participa la căutări, împreună cu un avion american 'de cooperare maritimă', pentru a acorda ajutor avioanelor egiptene, două F16 şi un C-130, şi celor elene, un C-130 şi un alt aparat militar deja trimise din zone. 

Autorităţile elene, care au trimis la faţa locului şi fregata Nikiphoros Fokas, au solicitat Franţei şi 'ţărilor prietene şi aliate' imaginile din satelit pe care le au la dispoziţie, a adăugat oficialul.

Avioane şi nave ale Ministerului Apărării elen desfăşoară operaţiuni de căutare la sud de insula Karpathos, unde se crede că s-ar fi prăbuşit aeronava cu 66 de persoane la bord. 

"Absolut nimic nu a fost găsit până acum", a afirmat un important oficial al pazei de coastă pentru Reuters.

NATO este gata să ajute autorităţile în cadrul operaţiunilor de căutare a avionului Airbus A320, al companiei EgyptAir, care a dispărut joi dimineaţa deasupra Mării Mediterane, în timp ce efectua un zbor de la Paris la Cairo, cu 66 de persoane la bord, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, relatează DPA.

"Ştiu că sunt în desfăşurare eforturi naţionale de căutare şi de salvare, iar Franţa şi Egiptul au fost de acord să coopereze îndeaproape pentru a afla ce s-a întâmplat", a afirmat Jens Stoltenberg pentru jurnalişti la Bruxelles. 

"Dacă se va solicita sprijinul NATO, atunci, desigur, vom fi gata să ne oferim ajutorul", a adăugat el. 

NATO dispune de mai multe nave în Marea Mediterană, inclusiv în apropiere de insule greceşti, în cadrul eforturilor de a se pune capăt contrabandei cu migranţi.

Anterior președintele Francois Hollande anunța oficial că avionul s-a prăbușit în mare.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.