Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul familiei Lucan reacționează DUR, după ce medicul și fiul său au fost duși la audieri: 'Probaţiunea este incipientă şi nu există nicio dovadă'

www.monitorulcj.ro
Mihai Lucan

Avocatul familiei chirurgului Mihai Lucan, Eugen Iordăchescu, a declarat, miercuri, presei, că probaţiunea pe care o derulează procurorii este incipientă şi că nu ar exista nicio dovadă care să-i incrimineze pe suspecţi.

"Ştiu că vor fi duşi la audieri la Bucureşti. Din punctul nostru de vedere, probaţiunea este mai mult decât incipientă şi nu există nicio dovadă că au fost comise fapte ilegale. (...) Se bazează pe nişte estimări pe care le-au făcut, nu se ştie când, nu există expertiză. Din punctul nostru de vedere, e un non sens", a spus avocatul Eugen Iordăchescu.

Citește și: Criminala de la metrou, dialog incredibil cu polițiștii: Ce i-a spus Magdalena Șerban unui anchetator tânăr

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că Mihai Lucan ar urma să fie dus iniţial la clinica Lukmed, înainte de audierile de la Bucureşti.

La orele amiezii, procurorii efectuau încă percheziţii la locuinţa din Cluj-Napoca a medicului Mihai Lucan şi la cea a fiului său, Ciprian Lucan.

Poliţiştii DCCO, împreună cu procurorii DIICOT, efectuează percheziţii, miercuri dimineaţă, la clinica din Cluj a chirurgului Mihai Lucan, într-un dosar privind destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în săvârşirea infracţiunii de delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, prejudiciul cauzat fiind de peste 5 milioane lei, au precizat surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, vor fi duşi la Bucureşti, pentru audieri, şapte suspecţi şi alte 30 de persoane, în calitate de martori.

Citește și: Camelia Bogdan acuză un atac pus la cale în favoarea lui Dan Voiculescu. Sesizare trimisă la CSM, ANI și CNCD (DOCUMENT)

"Din primele verificări a reieşit că membrii acestui grup infracţional organizat avea drept scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajaţii acestei unităţi sanitare, în beneficiul unei alte clinici medicale, entitate prin intermediul căreia aceştia şi-ar fi promovat interesele. Gruparea infracţională organizată ar fi fost sprijinită de alte 5 persoane, în schimbul menţinerii în funcţiile de conducere pe care le deţineau. În perioada 2005 - 2016, membrii grupului infracţional organizat ar fi devalizat persoana vătămată pe de o parte, în beneficiul altei clinici medicale private', informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis miercuri AGERPRES.

La începutul lunii noiembrie, conducerea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca a cerut ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, să găsească o soluţie pentru a ajuta unitatea sanitară - care are conturile poprite din cauza unei datorii de 2 milioane de lei - acumulate de pe vremea fostei conduceri - să îşi depăşească problemele fără să fie obligată să treacă în subordinea Spitalului Judeţean Cluj, lucru care ar duce la pierderea statutului de institut şi a personalităţii juridice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.