Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Gheorghe Piperea, dezvăluire despre Simina Tănăsescu: Cel mai nou judecător CCR susţinea că procurorii nu sunt magistraţi

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
simina tanasescu

Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea reacţionează la gestul preşedintelui Iohannis de a o desemna pe Simina Tănăsescu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională. Piperea îşi aminteşte că în urmă cu 8-9 ani Simina Tănăsescu susţinea că procurorii nu ar trebui să aibă statut de magistraţi.

CITEȘTE ȘI: Cinci trucuri pentru orice băutor de cafea: Cum să duci savoarea la alt nivel

"Cu Simina Tanasescu am facut parte dintr-o comisie pentru redactarea unei noi Constitutii, prin 2010-2011. S-a publicat si o carte cu lucrarile acestei comisii, sub egida Fundatiei Horia Rusu. Din comisie au mai facut parte, printre altii, Corneliu Liviu Popescu si Daniel Barbu. Toti am fost de acord atunci ca procurorul roman nu ar trebui sa aiba statut de magistrat, ci de avocat al statului, cu rang de inalt functionar, ca in Germania, asa cum ne cere, de altfel, inca din 2003, CEDO (cauza Pantea contra Romaniei). Toti am fost de acord, inclusiv Simina Tanasescu. Sunt curios daca, in noua sa calitate (pentru care o felicit) de judecator la CCR, colega Simina Tanasescu isi va mentine pozitia din acei ani sau, au contraire, va deveni un “partener” de nadejde al sistemului, ca dna L Stanciu", scrie Piperea pe Facebook.

De altfel, poziţia din perioada USL i-a atras critici Siminei Tănăsescu şi la numirea în funcţia de consilier prezidenţial, în 2014. Jurnalistul Dan Tăpălagă  amintea exact episodul legat de statutul procurorilor.

"Functiile de consilier prezidential nu sunt simple sinecuri, rasplata pentru ajutorul dat in campanie, ci pozitii de putere care pot influenta semnificativ abordarile si deciziile celui mai important om in stat. Cum sa discuti pentru postul de consilier juridic cu Simina Tanasescu, un profesor de drept altfel respectat dar care a sustinut teze cel putin stranii in ultimii ani: statutul magistratului care ar putea fi la o adica si functionar, trecerea la sistem parlamentar cu diminuarea rolului presedintelui etc?", scrie Tăpălagă în noiembrie 2014.

CITEȘTE ȘI: Ce analize medicale TREBUIE să facă un bărbat în mod regulat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.