Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Gheorghe Piperea, ipoteză incendiară după cazul Robert Roșu: 'Ce se întâmplă acum cu acei judecători? Vor fi urmăriți penal pentru asta?'

cotidianul.ro
piperea-gheorghe

Avocatul Gheorghe Piperea a comentat decizia judecătorilor în cazul avocatului Robert Roșu. Avocatul Robert Roșu a fost acuzat de lucruri grave în dosarul Ferma Băneasa, dar a fost achitat în primă instanță de Curtea de Apel Brașov - la recursul inițiat de procurorii DNA, ÎCCJ l-a condamnat la 5 ani de pușcărie.

Citește și: Procurorii activiști îi contrează dur pe avocați în Cazul Ferma Băneasa: 'Solicităm Inspecției judiciare și CSM să apere magistrații'

„Dacă e corect raționamentul ÎCCJ în cazul Robert Roșu (“e complice la infracțiunile lui Prins Pol și ale lui Truică pentru că știa că cei doi infractori nu aveau dreptate când cereau și obțineau de la stat active de sute de milioane”), înseamnă că toți judecătorii care au emis în civil hotărâri definitive favorabile condamnaților sunt complici sau favorizatori*.

Nota bene: e vorba de vreo 20 de hotărâri...

Ce se întâmplă acum cu acei judecători?

Sunt/vor fi urmăriți penal pentru asta? De DNA? Că tot se desființează SIIJ...

Dacă vor fi urmăriți penal, ce avocați îi vor apăra?

Cei care colaborează cu DNA? Cei care stau cu “DNA să vină să vă ia” în suflet?

Iar dacă nu va fi nicio urmare de-astea, ce justiție penală mai e și-aia? Cum se poate accepta un asemenea dublu standard, în funcție de jobul ales de absolventul de facultate ce drept?

Ce încredere să mai aibă un cetățean normal într-o astfel de justiție?

*doi dintre acești judecători au depus mărturie favorabilă DNA, spunând că hotărârile definitive pronunțate de ei înșiși nu se justificau. De ce și-au schimbat opiniile? Că au și ei o viată, așa au declarat...”, a spus avocatul Gheorghe Piperea.

Citește și: SCANDAL MONSTRU în USR-PLUS, după decizia lui Vlad Voiculescu: 'E corect oare ca USR să fie pus în fața faptului împlinit și să i se comande ca unui răcan'

Context

Potrivit DNA, avocatul Robert Roșu „s-a implicat activ în demersurile de încheiere contracte, transmitere notificări, conform celor convenite cu Truică Remus”. Avocatul Robert Roșu a fost achitat la Curtea de Apel Brașov și la ÎCCJ a primit 5 ani cu executare pentru 4 infracțiuni. De cealaltă parte, Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) este de părere că decizia este inacceptabilă: „represiunea de natură penală asupra avocatului pentru consultaţiile şi susţinerile făcute în calitate de reprezentant”. UNBR a anunțat că va sesiza Inspecţia Judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii pentru a verifica felul în care au fost administrate probele în acest dosar. „Discrepanţa radicală între cele două hotărâri judecătoreşti privindu-l pe avocatul Robert-Mihăiţă Roşu (n.r – cea a Curţii de Apel Braşov şi cea a ICCJ) arată slăbiciunile sistemului, cu consecinţe grave asupra credibilităţii justiţiei”, consideră UNBR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.