Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la decăderea din drepturi a 65 de părinţi

avocatul poporului

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la decăderea din drepturi a 65 de părinţi, la solicitarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

Potrivit unui comunicat transmis de Avocatul Poporului, instituţia s-a autosesizat în urma unor materiale apărute în presă, verificările vizând o posibilă încălcare a articolului 49 din Constituţie privind protecţia copiilor şi a tinerilor.

Citește și: Nu ai mai văzut așa ceva: Acesta e CEL MAI RAPID CAMION din lume / VIDEO

"Potrivit articolelor din presă, minorii provin din mai multe judeţe şi sunt elevi la şcoli speciale din judeţul Buzău (şcoli pentru surdo-muţi sau nevăzători), fiind înscrişi în aceste unităţi de învăţământ pentru a beneficia de sprijin corespunzător deficienţelor. Pentru ca DGASPC Buzău să poată deconta costurile aferente cazării şi meselor pentru aceşti minori, conducerea instituţiei a dispus luarea copiilor în plasament, în regim de urgenţă", se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, părinţii minorilor au primit ulterior citaţii de la instanţa de judecată, din care au aflat că sunt decăzuţi din drepturi.

Citește și: ADN-ul uman conține mult ADN non-uman: Cât de mare e partea de animal din oameni

"Din informaţiile prezentate de către presă rezultă că familiile minorilor sunt organizate, sunt preocupate de copiii lor şi au dorit să ofere acestora condiţii de învăţământ corespunzătoare deficienţelor lor", se mai menţionează în comunicatul Avocatului Poporului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.