Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avram Iancu, batjocura PNL-ului și a lui Iohannis

Un mesaj șocant al unui  membru PNL ne arată de ce Iohannis nu a promovat legea pentru declararea lui Avram Iancu Erou al Națiunii Române. După cum știripesurse a relatat AICI, acest membru PNL a scris că ”Proștii ăia de țărani români conduși de descreieratul ăsta numit ”Crăișorul Munților” au fost masă de manevră pentru a înăbuși revoluția intelectualității maghiare”. Reacția penelistului vine în apărarea deciziei lui Iohannis de a nu promulga legea lui Avram Iancu. Și cum își apără Mihai Codruț Nanu alesul inimii de la Cotroceni? ”Văd că mulți români verzi au sărit în sus ca arși în apărarea lui Avram Iancu, un criminal care a ucis civili la Vințu de Sus și care a vândut revoluționarii împăratului de la Viena. Mulți dobitoci mai sunt pe lumea asta!”, am încheiat citatul. Ca o rectificare, ”intelectualii maghiari” la care face referire liberalul erau cei care îi măcelăreau pe românii ardeleni cu intenția de a extermina poporul român pentru a declara Transilvania ungurească...

Dacă o asemenea iubire de eroii neamului există în PNL, nu e de mirare că Iohannis și-a permis să scape de Avram Iancu invocând chestii de procedură. Nu am auzit ca PNL să îl excludă pe Mihai Codruț Nanu din partid. Foarte rău. Înseamnă că tolerează atitudini care ne fac să ne întrebăm în ce măsură nu sunt împărtășite și mai sus.

Toată această batjocură la adresa lui Avram Iancu nu ar fi avut loc dacă Iohannis nu retrimitea legea la Parlament ca să scape de ea și ca să o îngroape în proceduri, dând astfel satisfacție UDMR-ului ca să atragă Uniunea în barca guvernării PNL. Dacă respingerea legii lui Avram Iancu ar fi fost un caz izolat de dispreț la adresa românilor din partea lui Iohannis, am fi putut spera că e un accident. Dar dacă avem în vedere că președintele tuturor românilor s-a dus la Kiev și nu a vrut să știe de cei 500.000 de români aflați pe teritoriul statului ucrainean, deja avem un profil. La fel, nu i-a păsat de românii batjocoriți în Marea Britanie prin documentare scandaloase, deși aceia îl votaseră.

Așadar, încotro se îndreaptă Iohannis și PNL? Înspre pactizarea cu UDMR, clar. Dar și înspre nesocotirea istoriei și valorilor românești. Stă dovadă liberalul Mihai Codruț Nanu. Vor fi mulți ca el în PNL?

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.