Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Balkanik Festival - Home of World Music, între 8-10 septembrie, la Grădina Uranus

eventbook

Balkanik Festival - Home of World Music revine între 8 şi 10 septembrie la Grădina şi pe strada Uranus pentru a zecea ediţie. Un târg de artizanat şi meşteşuguri reinterpretate, jam sessions, ateliere şi diverse activităţi fac parte din program. Înscrierile pentru expozanţi sunt deschise până pe 10 august, la adresa de e-mail vendors@balkanikfestival.ro.

„Balkanik Festival este proiect co-finanţat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti acasă 2023.”, conform news.ro

Balkanik Festival este un eveniment care şi-a propus, încă de la prima ediţie, să promoveze incluziunea, înţelegerea şi acceptarea altor culturi, prin muzică şi alte arte, iar la cea de-a X-a ediţie, organizatorii au lansat Manifestul Balkanik, pentru a exprima valorile care conturează evenimentul: „De 10 ani vedem binele în public. De 10 ani vedem multiculturalism - adică oameni care ştiu versurile, chiar dacă nu cunosc limba. De 10 ani vedem egalitate - pentru că noi n-avem zonă VIP. De 10 ani vedem curaj - pentru că oamenii nu au nevoie de modă pentru a fi ei înşişi. De 10 ani vedem comunitate - nu toată lumea se ştie, dar se recunoaşte. De 10 ani vedem incluziune - suntem festivalul la care toate tipurile de familii se simt ca acasă. De 10 ani vedem binele în public. De 10 ani suntem o comunitate - şi facem petreceri de ţinut minte. De 10 ani trăim bucuria diversităţii. Bucuria ne defineşte. Balkanik Festival”.

Grădina Uranus, care găzduieşte faimosul turn de apă proiectat de Anghel Saligny, unul dintre cele mai frumoase monumente istorice din Bucureşti, este unul dintre puţinele spaţii care au supravieţuit din vechiul cartier Uranus, demolat în vremea dictaturii comuniste pentru construirea Casei Poporului. Balkanik Festival se întoarce în grădina din centrul Bucureştiului, un spaţiu magic care a găzduit 7 ediţii până acum.

În Grădina Uranus vor avea loc concertele pe scena mare a festivalului, expoziţii şi instalaţii de artă, demonstraţii ale unor meşteşuguri pe cale de dispariţie.

 

După ce a primit recunoaştere internaţională ca fiind unul dintre cele mai vibrante şi autentice festivaluri de gen din Europa, Balkanik Festival îşi continuă misiunea de a reuni la Bucureşti Occidentul şi Orientul, invitând o selecţie de artişti cunoscuţi şi emergenţi de muzică tradiţională reinterpretată. Astfel, sunetele tradiţionale ale diferitelor culturi reprezentate în cadrul festivalului îşi găsesc forme noi de manifestare, prin jazz, rock sau electronică.

Primele 500 abonamente super early bird sunt disponibile pe www.balkanikfestival.ro, la preţul de 70 lei. Următoatele 500 abonamente vor fi disponibile la preţul de 90 lei. La epuizarea primelor 1000 de abonamente, acestea vor costa 120 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.