Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca americană de investiții Morgan Stanley și-a dublat expunerea la Bitcoin cu peste 105% din aprilie

imagebroker/Stefan Kiefer/Newscom
Morgan stanley

Marea bancă americană de investiții Morgan Stanley și-a dublat acțiunile de la Trustul Bitcoin Grayscale din aprilie.

Potrivit unui raport al Securities and Exchange Commission al SUA, sau SEC, depus pe 27 septembrie, Morgan Stanley Europe Opportunity Fund, care investește în companii consacrate și emergente din întreaga Europă, deținea 58.116 acțiuni ale Grayscale Bitcoin Trust sau GBTC, începând cu 31 iulie. La data publicării, prețul GBTC este de 34,28 dolari, ceea ce face ca expunerea băncii de investiții la Bitcoin ( BTC ) să fie de aproximativ 2 milioane de dolari - Morgan Stanley a raportat că acțiunile costă 2,4 milioane de dolari.

Documentele anterioare arată că Morgan Stanley și-a mărit acțiunile GBTC cu peste 105% din aprilie. Cointelegraph a raportat în iunie că banca de investiții deținea 28.298 GBTC , în valoare de aproximativ 1,3 milioane de dolari la acea vreme.

Morgan Stanley a câștigat o expunere mai mare la BTC în 2021. Fondul Europe Opportunity al companiei vizează o apreciere maximă a capitalului prin investiții în companii europene „de înaltă calitate stabilite și emergente” pe care echipa le consideră „subevaluate la momentul achiziției”, conform cointelegraph.com

În aprilie, banca de investiții a anunțat că va adăuga expunerea Bitcoin la 12 fonduri de investiții prin Grayscale și contracte futures decontate în numerar. Ulterior, banca a condus o rundă de finanțare de 48 de milioane de dolari pentru Securitize, o platformă de tokenizare susținută de Coinbase - acțiunea a reprezentat prima incursiune de investiții de capital a lui Morgan Stanley în blockchain.

Ark Invest sub conducerea CEO Cathie Wood are, de asemenea, o investiție semnificativă în Grayscale bitcoin Trust. În iulie, firma a raportat că a cumpărat peste 450.000 de acțiuni GBTC în două cumpărături separate. În momentul publicării, Ark Invest și fondurile sale instituționale dețin mai mult de 8,3 milioane de acțiuni GBTC, ceea ce reprezintă deținerile sale GBTC aproximativ 0,69% din portofoliul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.