Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca de Alimente a Misiunii Diaconia a încheiat primul parteneriat cu un mare lanț de magazine

Banca de Alimente, proiect inițiat de Misiunea Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, a încheiat primul parteneriat cu un mare lanț de magazine din Republica Moldova. Proiectul vizează prevenirea risipei de alimente prin redistribuirea lor către persoane vulnerabile social, potrivit basilica.ro.

Kaufland Moldova este primul lanț de magazine care se alătură Băncii de Alimente. „Acest parteneriat va dovedi eficacitatea mecanismului de recuperare a produselor alimentelor, care sperăm că va fi extins și cu alți procesatori, producători, distribuitori sau retaileri”, a declarat Igor Belei, directorul Misiunii Sociale Diaconia.

Citește și: Magistrații de la Curtea de Apel București au hotărât să amâne judecarea apelului în dosarul ‘Colectiv’

El a adăugat că partenerii își propun să ofere și un model de implicare socială. Banca de Alimente colectează produse alimentare scoase din circuitul comercial (cu ambalaj deteriorat sau aproape de data scadenței) şi le distribuie către persoanele și familiile vulnerabile social, organizații nonguvernamentale, cantine și centre sociale.

„Salutăm această inițiativă și ne bucurăm că putem oferi produselor o a doua viață”, a declarat Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova. „Cu această ocazie, lansăm o invitație către toți colegii din retail și alți agenți economici să se alăture acestui proiect și să contribuie cu donare de alimente”, a adăugat ea.

Misiunea Socială Diaconia a lansat Banca de Alimente în iulie. Aproximativ 20 de ONG-uri au beneficiat deja de serviciile ei. Conceptul este folosit în toată lumea și promovează prevenirea risipei de alimente, respectul pentru mâncare, resursele economice și protejarea mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.