Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile elvețiene încep să fugă de ruși - Conturi închise, clienți refuzați chiar dacă aveau dublă cetățenie

global-world-news.com
franci elvetieni

Băncile elvețiene au început să închidă conturile clienților care au cetățenie rusească. Instituțiile financiare închis conturile chiar dacă titularii au dublă cetățenie.

Roman Kudinov, managing partner al firmei elvețiene de avocatură Leolex, a declarat pentru Vedomosti, că mai mulți clienți ai UBS și Credit Suisse cu dublă cetățenie s-au confruntat cu această problemă.

Toți aceștia plătesc impozite în Elveția și nu primesc niciun venit și nu plătesc impozite în Rusia. În prezent, băncile elvețiene analizează orice legături între clienții lor și Rusia, spune Kateryna Popova, partener al biroului multifamilial al grupului de companii ITSWM.

Cetățeni israeliei, refuzați pentru că au și pașapoarte rusești

În practica sa din acest an, a existat un caz în care, după verificarea tranzacțiilor, una dintre bănci a închis contul unui cetățean elvețian pentru că acesta transferase câteva sute de euro soacrei sale din Rusia cu mulți ani în urmă. În același timp, acesta nu avea pașaport rusesc. În plus, o bancă elvețiană a refuzat să deschidă conturi pentru mai mulți cetățeni israelieni care își păstraseră pașapoartele rusești, spune Ivan Tikhonenok, șeful practicii bancare de la Amond & Smith.

Potrivit acestuia, băncile au cerut documente justificative de renunțare la cetățenia rusă pentru a continua să lucreze cu clienții firmei. O altă bancă a închis un cont pentru un client al unei companii rusești de consultanță care are cetățenie rusă și un permis de ședere în Elveția, a declarat o sursă din cadrul companiei.

Decizia unor bănci elvețiene de a închide conturile rușilor cu dublă cetățenie se datorează unor considerente de conformitate, spune Artem Kasumyan, avocat la Delcredere. El a subliniat că prezența unui pașaport rusesc face ca băncile să cheltuiască resurse pentru verificări suplimentare.

După cum s-a raportat anterior, Lituania, Letonia, Estonia, Polonia și Republica Cehă au cerut interzicerea importului de cereale din Rusia și Belarus pe teritoriul Comunității. Miniștrii acestor țări au adresat acest apel Comisiei Europene, care propusese anterior să impună o taxă în loc de un embargo total asupra cerealelor rusești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.