Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bănicioiu reclamă 'greaua moștenire': 'Nu sțiu de ce nu funcționează. Eu am venit ministru în 2014'

banicioiu

Barocamera de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, care ar fi trebuit să funcţioneze pentru marii arşi, a fost achiziţionată în 2013, dar licitaţiile au început în urmă cu 15 ani, a declarat, vineri, deputatul PSD Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii. 

"Licitaţiile acolo au început undeva cu 15 ani înainte de fi eu ministru. Barocamera a fost ultima achiziţionată în 2013. Achiziţionată, echipată şi cumpărată şi montată. Eu am venit ministru în 2014, în martie", a precizat el la sediul PSD din Băneasa, informează agerpres.ro.

Sorina Matei CUTREMURĂ SRI: dezvăluri incendiare despre purtătorul de cuvânt, Ovidiu Marincea


Bănicioiu a adăugat că a fost prezent la inaugurarea acesteia pentru că, în calitate de ministru al Sănătăţii, se ducea la orice astfel de eveniment. 

"În primul rând, ne-am lămurit cine a achiziţionat-o, tocmai pentru că informaţia era falsă. De-a lungul mandatului meu am participat la toate acţiunile, evident şi unde timpul mi-a permis, din lumea medicală. Orice inaugurare, orice discuţie cu medicii, orice prezenţă în spital creată de o oportunitate de genul acesta am folosit-o. Deci, m-am dus şi acolo. Am mai fost, nu numai când a fost şi presa atunci, la acea inaugurare, am fost şi cu câteva luni înainte şi chiar am avut o discuţie foarte apăsată atunci, întrebându-i de ce a început proiectul în urmă cu 15 ani, dacă nu mă înşel 15 sau 16 ani, de ce nu e finalizat. Asta a fost contribuţia mea legat de acest proiect. Repet, s-au stabilit şi cum va funcţiona şi ce echipamente se vor lua în urmă cu mulţi ani, chiar de mulţi care au acuzat în perioada respectivă sau m-au acuzat pe mine, probabil uitaseră, şi le-am spus 'de ce mai aveţi nevoie pentru a finaliza proiectul?'. Eu am participat la o invitaţie... În acest moment nu ştiu de ce nu funcţionează", a detaliat Bănicioiu.

MAE, precizări privind starea de sănătate a consulului României la Bălți


Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a intervenit şi a arătat că România are de mai bine de un an un guvern şi un ministru al Sănătăţii "care ar trebui să dea explicaţii". 

"Noi discutăm de o ţară care n-are guvern acum? Discutăm de o ţară care are un guvern de un an şi ceva de zile şi are şi pe cineva la Ministerul Sănătăţii. Acolo trebuie pusă întrebarea de ce, după un an şi ceva de zile, acest loc nu funcţionează. Nu trebuie să răspundă şi ministrul Sănătăţii?", a susţinut liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.