DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

'Baronul de Centurix' recidivează - Bolojan plănuieşte a doua 'centură' printre case

baronul de centurix

Ilie Bolojan, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, pare că doreşte să-şi desfăşoare mandatul sub deviza "a distrus, dar a şi făcut". În goana de a bifa realizări măreţe, cel poreclit "buldozerul" chiar de presa de casă plănuieşte două investiţii care riscă să facă mai mult rău decât bine: aşa-zise centuri ocolitoare ale oraşelor Aleşd şi Beiuş. În fapt, Bolojan plănuieşte două şosele care ar trevera cartiere de case, o pădure şi chiar o unitate militară. Dacă fanii l-au poreclit "Buldozerul", Bolojan a ajuns să fie numit de oamenii care au de suferit de pe urma acţiunilor sale "Baronul de Centurix".

Dacă locuitorilor din Aleşd le-au rămas doar acţiunile în instanţă şi plângerile la organismele europene, după ce s-a aprobat în Consiliul Judeţean varianta "centurii" printre case, locuitorii din Beiuş încă mai sper să determine autorităţile să adopte o variantă de centură care să nu le treacă pe lângă case.

Potrivit Jurnal Bihorean, locuitorii de pe străzile Burgundia Mare, Burgundia Mica, George Enescu și Soarelui cer ca șoseaua de centură să nu treacă prin cartierul de case, adică la un metru de limita de proprietate. Aceştia au depus în acest sens şi o petiţie la consiliul local. Sursa citată precizează că viitoarea centură ar trece şi printr-o pădure, loc tradiţional de agrement pentru locuitorii din zonă, dar şi peste o unitate militară.

În ceea ce priveşte situaţia din Aleşd, STIRIPESURSE.RO a relatat deja că sutele de aleşdeni se opun variantei propuse de Bolojan pentru că viitoarea şosea ar trece prin cartiere rezidenţiale, nu ar rezolva problema traficului din oraş şi nici pe cea a poluării, ar genera disconfort masiv pentru foarte mulţi locuitori şi ar bloca dezvoltarea zonelor pe care le-ar traversa. Aleşdenii sunt hotărâţi ca, în cazul în care autorităţile nu renunţă la "centura" printre case, să atace în instanţă proiectul.

Oamenii cer ca noul drum să ocolească oraşul, dar şi satul vecin Tinăud, aşa cum, de altfel, prevedea un proiect mai vechi al CNAIR. Respectivul proiect, cuprins şi în Planul Urbanistic General al oraşului, prevedea ocolirea prin sud a celor două localităţi şi construcţia a două poduri peste Crişul Repede, dar este considerat de autorități prea scump și, deci, greu de pus în operă. De altfel, Bolojan deja i-a ameninţat pe locuitorii din Aleşd că, dacă varianta centurii propusă de el nu se realizează, nu se va mai realiza nicio altă variantă. Trebuie menţionat şi faptul că o eventuală finalizare a Autostrăzii Borş-Braşov (sectorul Borş-Gilău) ar muta cea mai mare parte din traficul greu prin nordul judeţului, iar oraşul Aleşd, traversat de DN1, nu ar mai avea nevoie de centură.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.