Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

50.000 de români au strigat: Unire!

 

Duminică trecută, 27 martie 2016, cu ocazia împlinirii a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, am asistat la invitația Acțiunii 2012, la lucrările de constituire a Sfatului Țării 2, for reprezentativ al unioniștilor basarabeni, de unde am participat mai apoi la cel mai însemnat marș unionist din Chișinău, Sfatul Țării 2, împreună cu peste 50.000 de oameni care au dorit să participe, demonstrând încă o dată importanța celui mai emblematic proiect politic al națiunii române.

Mi-am exprimat în fața a zeci de mii de unioniști dorința ca într-un viitor scurt să avem o singura țară, transmițând mesajul meu din Chișinău cu speranța că va fi auzit până acolo unde se află români, Gurile Dunării, Valea Timocului, dincolo de Crișana ori Bucovina.

A face politică pentru viitorul poporului român presupune mult, mult curaj, iar a spune lucrurilor pe nume, înseamnă a gândi și a te exprima românește. Istoria, în Basarabia trebuie să fie făcută de români, nu de către nepoții lui Stalin, pentru ca Basarabia este și va fi pământ românesc.

Așadar, așa cum am făcut cunoscută opinia mea, am sentimentul ca acel lucru care m-a îndemnat să particip la evenimentele unioniste de la Chișinău, același lucru i-a motivat pe toți acei oameni minunați prezenți în Chișinău de a vrea realizarea – visului pe care națiunea română îl are de secole: Unirea.

Bucuria a fost dublată de prezența unui grup numeros de români veniți din diaspora, circumscripție pe care o reprezint în Parlamentul României - Camera Deputaților, pe mulți dintre aceștia cunoscându-i cu ani in urmă în Italia, Grecia, Spania chiar, oameni care au datoria frumoasă de a fi ambasadorii Unirii, ducând mai departe, în țările unde trăiesc, mesajul Unirii Basarabiei cu patria mamă.

Nu există altă miză de anvergură a generației mele decât înfăptuirea acestui ideal pentru care poporul român a luptat și a vărsat sânge, de-a lungul istoriei.

Iar pentru sceptici, pentru cei care nu vad altfel decât cârcotind viitorul acestor pământuri, le spun doar atât: Basarabia este inima României.

Aurelian Mihai, deputat PNL diaspora

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.