Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu despre acuzațiile enunțate de Săftoiu și jocurile politice din jurul lui Oprea

BaseTVR1

Traian Băsescu neagă că ar fi ascultat vreo convorbire telefonică în perioada cât a fost președinte, lămurirea venind ca un răspuns la acuzațiiel aduse de Adriana Săftoiu.

"E un subiect penibil. Asta e o prostie. Niciodată nu am ascultat vreo casetă cu înregistrări. Face parte din propaganda pe care a dus-o Antena 3, nu mă refer la Adriana (Săftoiu — n.red.). Dar venind vorba de Adriana, vă pot spune atât: despre femei numai de bine. Nu mă interesează. (...) Niciodată nu am ascultat vreo convorbire telefonică. E o minciună", a spus Băsescu la TVR 1.

Adriana Săftoiu, fost consilier prezidențial, îl acuză pe Traian Băsescu că obișnuia să asculte convorbiri telefonice.

Citește și Blaga interceptat în dosarul EADS în 2007?

Președintele Mișcarea Populară a comentat și situația fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, precizând că începerea urmăririi penale a avut drept țintă finală îndepărtarea lui Tiberiu Nițu.

”Ţinta trimiterii în judecată a lui Gabriel Oprea nu a fost Oprea, ci Tiberiu Niţu. Altfel, referatul, ar fi trebuit să conţină problemele legate de Gabriel Oprea. Niţi n-avea nicio treabă cu Parlamentul, trebuia acea parte din referat care-l viza pe Oprea.Nu văd de ce trebuia băgat Niţu, fără să fie acuzat - Niţu nu e acuzat în referat. Obiectivul a fost îndepărtarea lui Niţu. Subscriu total la faptul că e foarte slab profesional. Eu însumi am fost de acord să fie schimbat, să nu mai primească un mandat de procuror general adjunct, funcţie pe care a îndeplinit-o într-unul din mandatele doamnei Kovesi la Parchetul General”, a mai declarat fostul președinte.

Traian Băsescu crede că Gabriel Oprea mai are viitor în politică.

”Gabriel Oprea este un om care s-a descurcat în politică, a luat în braţe interesul naţional, şi a defilat cu el. Atât timp cât a susţinut guvernul Boc şi Ungureanu, a fost un aliat corect. N-ai ce să-i reproşezi când eşti într-o alianţă cu el. Cred că mai are viitor politic. Mulţi au apreciat că semnarea protocolului (între PSD şi UNPR, n.red) este legată de votul de azi (din Parlament, privind cererea de încuviinţare a umăririi penale, n.red). Nu cred. Miza este cu totul alta. Convingerea mea este că se va semna protocolul. Miza nu era votul pentru Oprea. Miza era votul pentru alegerea primarilor în două tururi...Dacă Oprea trece de partea liberalilor, câştigă liberalii cu vreo 6 voturi”, a mai apreciat președintele MP.

În ceea ce privește planurile de viitor, Traian Băsescu a precizat că vrea să bage Mișcarea Populară în Parlament, ca această formațiune să fie cotată în preferințele alegătorilor cu 25 - 35%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.