Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Basescu: Primarii PDL din Cluj mi s-au plâns ca au fost mintiti privind majorarea salariilor lor

boc

Întrebat de jurnalisti, luni dimineata, la iesirea din hotelul din Cluj-Napoca la care a fost cazat, ce a discutat cu primarii PDL din judetul Cluj, Traian Basescu a spus ca acestia i s-au plâns ca au fost mintiti în legatura cu majorarea salariilor lor, ca sunt discriminati la repartizarea banilor si ca nu mai primesc fonduri pentru scoli.

"A fost o întâlnire placuta, oamenii mi-au spus în primul rând ca s-a mintit cu marirea salariilor primarilor, s-au plâns ca nu li se mai dau banii la scoli ca sa acopere costurile pentru toti elevii si cu greu fac fata cheltuielilor scolilor, s-au plâns ca sunt discriminati la repartizarea banilor. Asta e", a spus seful statului, potrivit mediafax.ro.

Traian Basescu a plecat luni dimineata spre Bucuresti, cu un avion de linie de pe Aeroportul International "Avram Iancu" din Cluj, unde a fost condus de primarul Emil Boc.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara, în 8 noiembrie 2013, ca primarii vor beneficia de salarii mai mari si de schimbarea sistemului de calculare a acestora în functie de numarul de locuitori ai localitatilor, fiind luat în calcul si un spor pentru fonduri europene.

Dragnea sustinea ca responsabilitatea primarilor pentru documentele pe care le semneaza în aceasta calitate este foarte mare, inclusiv în ceea ce priveste proiectele finantate din fonduri europene.

El afirma ca în cazul functionarilor care se ocupa de fondurile europene sunt alocate bonusuri de 75%, în vreme ce primarii nu beneficiaza de niciun fel de spor, nici macar de spor de vechime.

De asemenea, el mentiona ca a avut o discutie cu ministrul pentru fondurile europene, Eugen Teodorovici, pentru ca inclusiv primarii sa beneficieze de sporuri în cazul absortiei de fonduri europene, chiar daca nu vor fi de 75%.

El mentiona ca o alta masura pe care o are în vedere vizeaza salarizarea primarilor în functie de numarul de locuitori ai localitatilor, si nu în functie de încadrarea acestora în categorii: comuna, oras sau municipiu.

Dragnea preciza ca masurile privind salarizarea primarilor sunt cuprinse în proiectul care va modifica legea administratiei locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.