Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, reacţie pentru premierul R. Moldova: Să discutăm cinstit

Premierul de la Chişinău Valeriu Streleţ a respins luni posibilitatea unirii Republicii Moldova cu România, afirmând că un astfel de proces ar presupune costuri inacceptabile pentru cetăţenii români.

În replică, fostul preşedinte al României Traian Băsescu, un militant al realizării unirii, l-a contrazis pe Streleţ precizând că „aici nu este o problemă de bani, este o problemă de viitor”. „Viitorul României, un viitor temeinic, se poate baza și pe procesul de reunificare cu Republica Moldova”, a mai spus Băsescu.

Citeşte şi: Noul premier al Moldovei spune NU unirii cu România

În opinia lui Traian Băsescu, este nevoie să discutăm cu Chișinăul și să asumăm ca politică de stat obiectivul unirii, iar  acest subiect trebuie adus în discuție și asumat pentru că interesele regionale ne obligă la o astfel de abordare.

În momentul de față Republica Moldova este frământată între două opțiuni - opțiunea independenței și opțiunea unirii cu România. Acum suntem într-un moment potrivit să discutăm cinstit cu Chișinăul. Unirea ar fi utilă și pentru că frământările din regiune arată că acolo unde nu este stabilitate se poate întâmpla orice. Republica Moldova, datorită locului în care este așezată nu poate fi neutră, nu poate fi în afara intereselor Rusiei, Ucrainei sau României”, a precizat fostul preşedinte.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.