Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar al-Assad: Raidul american asupra armatei siriene a fost o 'agresiune flagrantă'

avioane

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a acuzat luni SUA că a comis o 'agresiune flagrantă' împotriva ţării sale atunci când a efectuat sâmbătă un raid asupra armatei sale la Deir al-Zor, în estul Siriei, relatează AFP.

'De fiecare dată când statul sirian avansează pe teren şi în procesul de reconciliere naţională, ţările care ne sunt ostile îşi sporesc susţinerea pentru organizaţiile teroriste. Ultimul exemplu este agresiunea flagrantă americană asupra unei poziţii a armatei siriene la Deir al-Zor în folosul grupării teroriste DAESH' (acronim al grupării jihadiste Stat Islamic).

Citește și: Angela Merkel zice că ar vrea să dea timpul înapoi: Care e marele REGRET al cancelarului

SUA şi-au exprimat regretul în privinţa acestui incident soldat cu moartea a cel puţin 90 de soldaţi sirieni, care a amplificat tensiunile între Washington şi principalul aliat al Moscovei de la Damasc.

Şeful statului a făcut această declaraţie, preluată de agenţia oficială siriană Sana, cu prilejul primirii la Damasc a adjunctului ministrului de externe iranian pentru afaceri arabe şi africane.

'Părţile care sunt ostile Siriei fac imposibilul pentru a prelungi războiul terorist', a adăugat el.

Armistiţiul din Siria a fost fragilizat după loviturile aeriene ale coaliţiei conduse de SUA asupra armatei siriene în regiunea Deir al-Zor, care s-au soldat cu cel puţin 90 de morţi în rândul armatei.

În urma acestui raid, jihadiştii au reuşit să cucerească Muntele Thourda, care domină aeroportul din Deir al-Zor controlat de regim, potrivit unei surse militare. Datorită acestei poziţii, jihadiştii pot împiedica deplasările de avioane şi elicoptere, a adăugat sursa citată.

Coaliţia internaţională a recunoscut că a bombardat ceea ce credea a fi o poziţie a Stat Islamic, dar a pus imediat capăt operaţiunii când a primit de la Rusia informaţia că a tras de fapt asupra trupelor siriene.

Rusia a solicitat apoi reunirea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, care s-a întrunit de urgenţă sâmbătă seară, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.