Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bateria se descarcă rapid? Încărcați-vă telefonul în acest mod pentru a prelungi durata de viață a bateriei

F. P.
rd.com
incarcare telefon

Încărcarea telefonului este un lucru pe care îl facem în mod complet reflex. De obicei, nu ne gândim dacă o facem corect. La primul semn de probleme cu bateria, dăm vina pe echipament și pe producătorul acestuia. Ceea ce nu realizăm este că, de foarte multe ori, noi înșine suntem vinovați pentru starea de deteriorare a bateriei.

Într-o astfel de situație, merită să încercăm metode care nu numai că vor susține, ci și vor prelungi durata de viață a bateriei.

Scoateți telefonul din priză pe timp de noapte

Sunteți unul dintre acei oameni care fac greșeala populară de a lăsa telefonul în priză pentru a se încărca peste noapte? Se pare că, procedând astfel, contribuiți involuntar la scăderea duratei de viață a bateriei. Acest lucru este valabil și în cazul unui telefon nou achiziționat. De ce se întâmplă acest lucru și ce se află în spatele lui?

Încărcarea telefonului pe timp de noapte duce la așa-numita încărcare de rezervă. Aceasta scade în mod constant bateria la 99% și apoi începe să se încarce din nou. Acest proces se poate repeta de mai multe ori în decurs de câteva ore. Pericolul constă în faptul că această metodă de încărcare generează multă căldură. Dacă aceasta este combinată cu temperaturile ridicate din cameră - deteriorarea bateriei este garantată. Deși este extrem de convenabilă, este mai sigur să nu o folosiți.

Este greu să renunți la vechile obiceiuri. Soluția la problema încărcării telefonului pe timp de noapte este de a cumpăra un încărcător inteligent. Atunci când bateria atinge un anumit procent, dispozitivul se va opri singur. Regula de bază pentru posesorii de telefoane este să nu își încarce niciodată telefonul mai mult de două ore.

Renunțați la încărcătoarele ieftine

Cumpărarea unui telefon nu este o cheltuială mică. În zilele noastre, mulți producători solicită achiziționarea unui încărcător pe lângă telefon. Acesta este un gadget care este esențial pentru a menține o durată de viață bună a bateriei. Nu cumpărați încărcătoare ieftine. Nu numai că vor compromite bateria, dar pot fi și o sursă majoră de pericol pentru telefon și pentru gospodărie. În timpul încărcării, atât telefonul, cât și încărcătorul se încălzesc. Dacă se dovedește că componentele nu au o izolație adecvată, riscați să provocați un scurtcircuit și un incendiu. Același lucru este valabil și pentru cablurile USB ieftine, care este mai bine să fie evitate de la distanță.

Evitarea fluctuațiilor de temperatură

Producătorii de telefoane recomandă ca acestea să fie utilizate doar într-un mediu cu o temperatură cuprinsă între 0 și 25 de grade Celsius. Temperaturile extrem de ridicate contribuie la deteriorarea permanentă a bateriei. Același lucru este valabil și pentru fluctuațiile bruște de temperatură. Astfel de condiții expun bateria la pătrunderea umezelii, care va deteriora componentele delicate.

O greșeală făcută la utilizarea telefonului este aceea de a provoca supraîncălzirea acestuia. Acest lucru se întâmplă adesea în timpul vizitelor de vacanță la plajă sau în timp ce faceți plajă lângă piscină. De asemenea, dacă lăsați dispozitivul pe un tablou de bord încins sau pe o suprafață plană în lumina directă a soarelui riscați să slăbiți bateria. În zilele călduroase, încercați să vă păstrați smartphone-ul la umbră. De asemenea, puteți investi într-o husă specială de protecție.

Nu încărcați telefonul până la capăt, nu-l lăsați să se golească complet

Când să vă încărcați telefonul? Mulți oameni vor crede că doar atunci când nivelul bateriei se apropie inevitabil de zero. Un astfel de comportament dăunează bateriei, așa că nu merită să amânați încărcarea până în ultimul moment. Deși faptul că vedeți 100% pe indicatorul bateriei dă un sentiment de siguranță, nu face nimic pentru a menține durata de viață a bateriei.

Care este cel mai bun moment pentru a ne încărca telefonul și până la ce procent?

O bună practică care va avea grijă de starea bateriei și va proteja smartphone-ul de supraîncărcare este să îl încărcați când bateria este în jur de 20% și să îl scoateți de la încărcat când ajunge la 80%. Merită să folosiți această soluție dacă folosiți opțiunea de încărcare rapidă. Încărcarea telefonului de la zero va genera o cantitate uriașă de căldură, iar încărcarea peste 80% este ineficientă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.