Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baza de la Deveselu devine operațională în toamna acestui an

deveselu

Lucrarile de la Deveselu sunt în grafic si baza militara va fi operationala în toamna acestui an, potrivit ministrului Apararii Nationale, Mircea Dusa, care a efectuat marti o vizita în baza militara din comuna din judetul Olt.

Ministrul a precizat ca lucrarile vizeaza reamenajarea si modernizarea unor pavilioane, realizarea elementelor de comanda si control, a retelelor de utilitati si a aleilor de acces catre subunitatea militara româneasca.

'Lucrarile sunt în grafic. Sigur, sunt lucrari care se refera în primul rând la reamenajarea si modernizarea pavilioanelor, realizarea elementelor de comanda si control, retele de apa, canalizare si termoficare si alte lucrari de amenajare, respectiv a aleilor de acces atât catre site, cât si spre baza româneasca, subunitate care va asigura protectia bazei de la Deveselu', a declarat ministrul.

Mircea Dusa a anuntat, totodata, ca pâna în luna septembrie MApN va cheltui 47 milioane de lei si ca deja au fost efectuate lucrari de 30 milioane lei.

'MApN, în prima etapa pâna în septembrie, a planificat sa cheltuiasca 47 milioane lei din bugetul propriu. Din acesti bani a fost cheltuita deja suma de 30 milioane lei, urmeaza sa realizam lucrarile pe care le avem planificate în aceasta perioada', a declarat Dusa.

Ministrul Apararii a aratat, de asemenea, ca locuitorii comunei Deveselu au avut beneficii în urma deciziei de amplasare a scutului antiracheta în baza militara din localitate, deoarece au fost facute investitii importante în infrastructura sociala si de utilitati a comunei.

'A beneficiat si comuna Deveselu. Au fost realizate retele de apa, de canalizare, statia de epurare, 80% din drumuri au fost asfaltate si iata ca partenerii nostri din SUA au facut în localitate investitii social-culturale, asa cum este gradinita ce urmeaza a fi data în folosinta în perioada urmatoare si investitia facuta la scoala, aceea de modernizare a întregii cladiri prin lucrari de reabilitare, începând de la sarpanta si continuând cu amenajarea spatiilor interioare, modernizarea instalatiilor sanitare, a instalatiilor de încalzire. Cred ca locuitorii din Deveselu sunt multumiti de ceea ce se întâmpla în Deveselu în ultimii doi-trei ani', a mai spus ministrul Dusa.

Acesta a mentionat ca în viitor în localitatea Deveselu va fi introdusa retea de alimentare cu gaze.

Primarul localitatii, Ion Aliman, a subliniat ca în ultimii trei ani viata comunitatii s-a schimbat în bine.

La 3 mai 2011, presedintele României a anuntat public decizia CSAT privind aprobarea amplasarii la Unitatea militara Deveselu, în judetul Olt, a componentelor din România ale sistemului de aparare antiracheta. La 6 iunie 2011, Acordul a fost parafat de cei doi negociatori-sefi, Bogdan Aurescu si Ellen Tauscher, la Washington. La 13 septembrie 2011, ministrul Afacerilor Externe al României si secretarul de stat al SUA au semnat, la Washington, Acordul între România si Statele Unite ale Americii privind amplasarea în România a sistemului SUA de aparare împotriva rachetelor balistice.

Documentul a fost ratificat de Parlamentul României prin Legea nr. 290/ 2011, care a intrat în vigoare la 23 decembrie 2011.

La 28 octombrie 2013 au început lucrarile principale de constructie la Facilitatea antiracheta din cadrul Bazei militare Deveselu, iar la 29 iulie 2014 a fost finalizat cadrul de implementare a Acordului (14 Aranjamente de Implementare/amendamente la Aranjamentele de Implementare).

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.