Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima mare bancă din lume care are un serviciu pentru bitcoin, dar numai pentru clienţii din Elveţia

impact.ro
bitcoin criptomoneda

Banca spaniolă BBVA lansează un serviciu de tranzcţionare a bitcoin pentru clienţii din Elveţia interesaţi de investiţii în active digitale, transmite Reuters.

Banca a anunţat că noul serviciu, care va fi inaugurat oficial pe 21 iunie, va include tranzacţii cu bitcoin şi servicii de custodie, obiectivul fiind extinderea şi la alte. BBVA nu va oferi consultanţă pentru aceste tipuri de investiţii, scrie news.ro.

BBVA a explicat că pe parcursul unei lansări graduale a observat ”o dorinţă semnificativă” a investitorilor pentru criptoactive sau active digitale, pentru a-şi diversifica portofoliile, în pofida volatilităţii şi riscului ridicat”, a afirmat directorul general al BBVA Elveţia, Alfonso Gomez.

Iniţiativa vine pe fondul unui interes instituţional tot mai mare pentru bitcoin. Cea mai valoroasă criptomonedă din lume este considerată de către investitori şi de către unele companii drept o protecţie faţă de inflaţie, în condiţiile în care guvernele şi băncile centrale au recurs la măsuri de stimulare a redresării economice.

El Salvador a devenit prima ţară din lume care a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plată, chiar dacă băncile centrale din întreaga lume au avertizat în repetate rânduri că investitorii în criptomonede trebuie să fie gata să-şi piardă toţi banii.

Economiile majore, inclusiv China şi Statele Unite, au semnalat în ultimele săptămâni o abordare mai dură, creând în acelaşi timp planuri de dezvoltare a propriilor monede digitale ale băncilor centrale.

În luna mai, banca americană, Goldman Sachs, a dezvăluit detalii despre un grup de tranzacţionare a criptomonedelor, potrivit unei note adresate personalului, văzută de Reuters

BBVA a explicat că limitează acest nou serviciu de criptomonede la Elveţia, deoarece ţara are reglementări clare şi o adoptare pe scară largă a activelor digitale.

"Extinderea serviciului la noi ţări sau alte tipuri de clienţi va depinde de faptul dacă pieţele îndeplinesc condiţiile adecvate în termeni de scadenţă, cerere şi reglementare", a arătat instituţia financiară. BBVA este prezentă în Elveţia printr-o franciză deţinută integral, axată pe servicii bancare internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.