Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatrice Mahler, despre riscurile la care este expus Traian Băsescu

captura Digi 24
Beatrice Mahler

Traian Băsescu se află de câteva zile într-o clinică privată din Bruxelles, după ce s-a spus că ar fi suferit un AVC. Ținând cont de istoricul medical al lui Traian Băsescu, Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” din Capitală, a explicat la România Tv la ce riscuri este expus fostul președinte.

Întrebată în ce măsură afecțiunea pulmonară poate afecta organismul unui om vârsta lui Băsescu (70 de ani), Mahler a explicat: „BPOC este o bronșită cronică obstructivă care produce treptat distrucția plămânului. E o boală a fumătorului în care plămânul se distruge la nivelul unei inflamații cronice. Dar această inflamație nu rămâne doar acolo, ci se extinde. Ne așteptăm să aibă insuficiență respiratorie, ne așteptăm să fie afectată inima. Din păcate afectează și sistemul nervos pentru că lipsa de oxigen poate duce la amețeli, anxietate. Calitatea vieții e profund afectată”.

„Există pericolul de pierdere a vieții?”, a întrebat-o Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii „Punctul de Întâlnire” pe Beatrice Mahler. „Din păcate, pacientul cu BPOC, dacă e fumător și continuă să fumeze, își pierde capacitatea pulmonară mult mai repede. Majoritatea celor cu BPOC face pneumonii, moment în care funcția pulmonară se defectează”, a mai spus medicul la RomâniaTv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.