Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bebe Ionescu se poate dovedi un cuscru de coșmar pentru Băsescu

www.jurnalul.ro

Naţional:

In ultima vreme, Traian Basescu pozeaza intr-un veritabil Sfantu Gheorghe care, cu sabia democratiei in mana, lupta sa salveze Romania, taind unul cate unul capatele „balaurului” reprezentat de „sistemul ticalosit”. Numai ca, asemenea lui Don Quijote, fostul presedinte pare sa se lupte mai mult de unul singur, dusmanii mai mult sau mai putini imaginari neobosindu-se sa-l bage in seama.
Pana acum cel putin. Pentru ca, desi nu a fost atins inca nici macar cu o „floare”, Basescu a resimtit din plin, acolo unde il durea mai tare, cele doua unde de soc reprezentate de trimiterea dupa gratii a fratelui Mircea si, mai ales, a loialei colaboratoare, dupa cum chiar el o numeste, Elena Udrea. Iar faptul ca „blonda de la Cotroceni” a beneficiat de paza si protectie timp de doi ani de zile dupa ce nu mai era ministru ii poate aduce pe cap un nou dosar, tocmai acum, cand ii e lumea mai draga, de-si scrie pe spate „fericire”cu marker-ul, aidoma pustoaicelor indragostite. Insa o alta vulnerabilitate nebanuita a fostului sef al statului pare sa fie casatoria fiicei sale Elena cu Bogdan „Syda” Ionescu, astfel ca miliardarul Gheorghe Bebe Ionescu se poate dovedi un „cuscru de cosmar” pentru Basescu.
Mai ales ca prietenia cuscrului Bebe cu Raul Doicescu, nimeni altul decat nasul de cununie al celor doi tineri si patronul imperiului „Bog’Art” nu face decat sa toarne gaz pe focul structurilor care au intrat in posesia unor informatii pur si simplu incendiare.
Cu mir in frunte
Cu siguranta, ursitoarele au fost mai mult decat generoase cu Gheorghe Bebe Ionescu. Astfel ca, pana ce sa se incuscreze cu presedintele jucator Traian Basescu, acesta s-a imprietenit la catarama cu Adriean Videanu, inca de pe vremea cand era director de strategii la FPS si cel din urma reusea sa privatizeze spectaculos fabrica Marmosim, devenind astfel principalul jucator pe piata marmurei. Insa norocul i-a suras imediat si lui Gheorghe Bebe Ionescu, acesta fiind avansat instant director executiv al FPS. Iar despra bafta lui ulterioara ce ar mai fi de spus, daca statul roman l-a trimis intotdeauna sa-l reprezinte in cele mai ravnite posturi, acesta fiind, printre altele, membru in Consiliul de Administratie al EXIMBANK, in Consiliul de Supraveghere al PETROM si in Consiliul de Administratie al BCR, ca sa dam numai cateva exemple. Si nici acum soarta nu-i este prea potrivnica, din moment ce a ajuns administratorul AEM Timisoara, care are acelasi actionariat ca si firma LUXTEN, unde a lucrat vreme indelungata si fosta sa nora, EBA…
Afaceri in familie
De altfel, relatiile stranse dintre familiile Videanu si Ionescu sunt dovedite si de afacerile derulate impreuna. Pentru ca Adriean Videanu s-a asociat cu Syda Ionescu, actuala cuscra a lui Basescu, in firma de brokeraj Equilty Invest SA. Unde drept actionar a fost cooptat si un alt memru al „familiei”, Raul Doicescu. Iar Equilty Invest SA, unde si ginerele Bogdan Ionescu si-a gasit un loc caldut a tranzactionat intr-un ritm nebun actiuni la Fondul „Proprietatea”de nu mai putin 13 milioane de euro, dupa care nu a mai avut chef sa se joace de-a brokerajul.
Doi dintr-o lovitura
Revenind insa la Raul Doicescu, un alt membru al influentului „grup de la Monaco”, nu trebuie uitat ca acestuia i-a mai suierat glontul anchetei o data pe la ureche. Asta dupa ce fostul primar Adriean Videanu ar fi acordat fara licitatie contractul de construire al stadionului „Arena Nationala” unui consortiu din care facea parte si firma bunului sau prieten si partener de table, Raul Doicescu. Cel care are mult mai multi prieteni influenti din anturajul imediat al lui Basescu. Asa ca, doar intr-un singur dosar care vizeaza atribuirea  contractului de constructie al unui sediu strategic, anchetatorii ar putea impusca cel putini doi „iepuri” de-ai lui Basescu dintr-o lovitura, zguduind deopotriva atat mediul de afaceri, dar si partea de sistem ramasa inca loiala fostului presedinte. Prietenii stiu de ce! De asemenea, chiar daca la un moment dat parea sa fi respirat usurat, Raul Doicescu stie foarte bine ca afacerea „Mosia Ghica” nu poate fi ingropata chiar pentru vecie.

Ziarul Financiar:

BRD a redus avansul de la 35% la 15% la creditele ipotecare în lei de sub 250.000 euro, cu condiţia ca viitorii debitori să aducă o garanţie suplimentară pe lângă imobilul care face obiectul creditului, conform informaţiilor afişate pe site-ul băncii.
De asemenea clienţii care au un grad de îndatorare de peste 50% şi achiziţionează o locuinţă în scop locativ vor trebui să aducă un avans de 25%. Clienţii care nu se încadrează în primele două categorii vor plăti un avans de 35%, au declarat reprezentanţii BRD pentru ZF.
Înainte de această modificare, clienţii care luau credite de sub 250.000 euro în lei plăteau un avans de 35% fără a fi obligaţi să aducă o garanţie suplimentară.
Pentru cei cu credite peste 250.000 euro în lei, avansul impus clienţilor după adoptarea legii dării în plată este de 15%.
Înaintea de apariţia legii dării în plată, clienţii BRD plăteau un avans de 15% la creditele în lei şi 25% la creditele în euro.
Reprezentanţii băncii au declarat că reducerea avansului a fost operată după o analiză a portofoliului de notificări primite după intrarea în vigoare a legii dării în plată şi a analizei portofoliului clienţilor cu credite neperformante.
“Credem că oferta este suficient de diversificată pentru a permite tuturor potenţialilor clienţi să îşi achiziţioneze o locuinţă fără a se împovăra pentru 30 de ani. În continuare vom analiza atent evoluţia notificărilor şi profilul clienţilor şi al imobilelor care fac obiectul legii dării în plată pentru a asigura adaptarea ofertei la nevoile clienţilor noştri menţinând în acelaşi timp indicatorii de risc la un nivel optim.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.