Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beznă informațională în Gaza: internetul și comunicațiile au căzut total după atacurile Israelului / posibile 'atrocităţi în masă'

guim.co.uk
gaza rachete

Beznă informațională în Gaza: internetul și comunicațiile au căzut total / posibile 'atrocităţi în masă' comise de forțele israeliene

Întreruperea telecomunicaţiilor şi a internetului în Fâşia Gaza, supusă unor bombardamente intense israeliene, riscă "să servească drept acoperire pentru atrocităţi în masă", a avertizat sâmbătă organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch (HRW), relatează AFP, informează Agerpres.

Rețelele de telefonie și internetul au fost în mare parte întrerupte pe fondul bombardamentelor israeliene puternice asupra liniilor de alimentare și a turnurilor, potrivit Companiei de Telecomunicații Palestina.

"Această întrerupere a informaţiilor riscă să servească drept acoperire pentru atrocităţi în masă şi să contribuie la impunitate în caz de încălcări ale drepturilor omului", a afitrmat un responsabil al HRW Deborah Brown, potrivit unui comunicat.

La rândul său, Amnesty International a declarat că a pierdut contactul cu personalul său din Gaza

"Această întrerupere a comunicaţiilor înseamnă că va fi şi mai dificil să se obţină informaţii şi dovezi esenţiale privind încălcări ale drepturilor omului şi crime de război comise împotriva civililor palestinieni în Gaza şi să se audă direct de la cei care suferă aceste încălcări", a deplorat ONG-ul.

NetBlocks, un serviciu de monitorizare a accesului la internet, a raportat un "colaps al conectivităţii în Fâşia Gaza".

Potrivit Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), mai multe agenţii ONU au pierdut contactul cu echipele lor din Gaza. Operaţiunile umanitare şi activitatea în domeniul sănătăţii "nu pot continua fără comunicaţii", a afirmat Lynn Hastings, coordonatoare umanitară a OCHA, potrivit unui comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.