Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bici și bastoane: poliția de frontieră română acuzată de violență împotriva migranților

Politia de Frontiera
politia frontiera
Sase sirieni și un egiptean bat la ușa unui ONG din Belgrad pentru a cere ajutor. Ei spun că au fost împinși violent înapoi în Serbia de către grănicerii români. Unul dintre ei este fără picior, amputat. El spune că ofițerii români și-au folosit propriile cârje pentru a-l bate.
Apoi, este povestea unui alt grup de migranți, care a ajuns în tabăra de migranți din Subotica, în Serbia, traversând Turcia, Grecia și Albania. El încearcă să treacă granița cu România, dar este interceptat grație utilizării camerelor termice. Se apropie unii grăniceri în uniforme întunecate. Cel mai înalt dintre agenți ține un bici în mâna dreaptă , începe să-i lovească pe nefericiți.
Ei au experimentat deja împușcăturile poliției maghiare, dar nu s-au întâmplat să fie biciuite, spun ei. Unul dintre ei aproape a pierdut un ochi.
Mărturiile colectate de diferite ONG-uri de-a lungul frontierei dintre Serbia și România, toate arată în aceeași direcție: chiar și poliția de frontieră română - precum și cele din alte țări de-a lungul rutei balcanice - folosesc violența împotriva migranților. Scrie euronews.com

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.