Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice: 165 de percheziţii în dosare penale, 141 de persoane urmărite penal

Politia Romana

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au făcut, în ultima săptămână, 165 de percheziţii în dosare penale vizând infracţiuni economice şi s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva a 141 de persoane, conform Poliţiei Române, informează news.ro.

În perioada 12 - 18 mai, poliţiştii aufăcut 165 de percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 41 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracţiuni economice, iar faţă de 141 de persoane s-a dispus începerea urmăririi penale, fiind luate măsuri preventive în cazul a 36 dintre acestea - nouă persoane au fost reţinute, 18 plasate sub control judiciar, trei arestate la domiciliu şi şase arestate preventiv.

Citește și: Un ofiţer al armatei nord-coreene a dezertat în Coreea de Sud

De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri în valoare de peste aproape trei milioane de lei, dintre care peste 316.000 de lei în numerar sau în cont bancar şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 1,48 de lei. De asemenea, au fost confiscate peste 580.000 de ţigarete, 1.684 de kilograme de tutun şi aproape 1.400 de litri de alcool.

Una dintre acţiuni a avut loc în 13 mai, când au fost făcute 18 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, fiind vizate persoane suspectate de contrabandă. A fost prinsă în flagrant o persoană care cumpăra ţigări de contrabandă, în incinta unui depozit din Capitală. În urma verificărilor la această adresă, poliţiştii au găsit 398.600 de ţigarete de contrabandă, asupra celui care le deţinea au fost descoperite sumele de 20.075 de euro şi 9.286 de lei, iar de la locuinţa acestuia au mai fost ridicate sumele de 200 de dolari, 5.470 de euro şi 20.603 de lei, bani care ar proveni din infracţiuni. De asemenea, au fost indisponibilizate două autoturisme care ar fi fost folosite la transportul ţigărilor. De la locuinţa unei femei au mai fost ridicate 349 de telefoane mobile şi 15 cartele SIM, existând suspiciuni că acestea au fost folosite în activitatea infracţională, precum şi dispozitive utilizate la fabricarea şi ambalarea ţigaretelor. De la o altă femeie, bănuită că ar fi implicată, au fost ridicate 1.670 de kilograme de frunze de tutun mărunţit, în valoare de 167.000 de lei, fără documente de provenienţă şi nici autorizaţie de deţinere. În acest dosar, prejudiciul cauzat statului se ridică la 954.000 de lei.

Citește și: Alegeri prezidențiale: Venezuela se va bucura de vot "liber", susține Zapatero

În 15 mai, poliţiştii au făcut percheziţii într-un dosar penal pentru luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals intelectual şi uz de fals. Au fost vizate domiciliile unor persoane care ar fi pretins sau primit bani, de la diverse persoane interesate de servicii medicale, cu scopul traficării influenţei pe lângă personalul medical competent. Percheziţii au fost desfăşurate şi la unităţi medicale. Din cercetări a rezultat că, în perioada 2017 - mai 2018,  prin intermediul unor angajaţi ai unor unităţi medicale, mai multe persoane ar fi obţinut înscrisuri medicale care să ateste o anumită stare de sănătate sau diagnostice medicale, fără prezenţa lor efectivă  în vederea examinării medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.