Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţ DNA: Număr record de condamnări în dosare de corupţie în doar 2 luni

DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie îşi face bilanţul. Potrivit unui comunicat al instituţiei, în perioada noiembrie-decembrie 2014 un număr de 129 de inculpaţi au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 10 ani închisoare şi amendă de 50.000 lei, în urma a 60 de hotărâri judecătoreşti care au rămas definitive în dosare de corupţie.

"Între persoanele condamnate se află un subsecretar de stat, un viceprimar municipiu, un prim-procuror, un procuror, 11 directori în diferite institutii ale statului (între care trei directori Posta Româna, un director APIA), un profesor universitar, trei avocati, trei ofiţeri de poliţie şi doi primari de comună", informează un comunicat al DNA, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de catre instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, de aceea DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub forma de comunicate de presă.

"În acest fel, DNA răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare", se mai arată în comunicat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.