Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţ IPJ Vaslui: infracţionalitatea la nivelul judeţului, în scădere în 2021 faţă de anul precedent

Infracţionalitatea la nivelul judeţului Vaslui a scăzut în anul 2021 comparativ cu anul precedent, au informat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Potrivit bilanţului prezentat de şeful instituţiei, Manuel Nacu, în anul 2021 la nivelul judeţului Vaslui au fost sesizate 13.368 de infracţiuni, în scădere cu 465 de fapte faţă de anul 2020, scăderea înregistrată fiind de 3,36%.

"Un număr de 9.762 (infracţiuni, n.r.) sunt de natură judiciară, 640 sunt de natură economico-financiară, iar 2.966 sunt de altă natură. Din numărul infracţiunilor de natură judiciară, 34,24% sunt infracţiuni de lovire sau alte violenţe, iar 13,62% sunt infracţiuni de ameninţare. Se înregistrează scăderi faţă de anul precedent la aproape toate categoriile de infracţiuni. La infracţiuni contra vieţii sunt înregistrate 26 de cazuri, cu 13 mai puţine faţă de anul 2020, la vătămare corporală, sunt şase infracţiuni, cu trei mai puţine în raport cu anul precedent. În cursul anului 2021 au fost înregistrate 3.343 de infracţiuni de lovire şi alte violenţe, cu 29 mai puţine faţă de anul 2020, 2.872 de infracţiuni de furt, mai puţine cu 195. Scăderi s-au înregistrat şi în privinţa infracţiunilor de fals, sau ameninţare", precizează un raport al IPJ Vaslui.

Totodată, criminalitatea sesizată în mediul rural a cunoscut o scădere cu 4,07%.

Conform datelor furnizate de IPJ Vaslui, la nivelul localităţilor rurale, pe un trend uşor ascendent s-au situat infracţiunile de lovire sau alte violenţe, ameninţare, tâlhărie şi viol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.