Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Binance nu are probleme doar în SUA. În Franța, bursa de criptomonede este anchetată pentru 'spălare agravată de bani'

startupdaily.net
binance

Problemele continuă pentru principalul schimb de criptomonede din lume, Binance, deoarece un nou raport sugerează că schimbul este investigat în Franța de la începutul anului 2022.

Potrivit unui raport publicat în cotidianul francez Le Monde, filiala din Franța a bursei de criptomonede a făcut obiectul unei anchete preliminare – efectuată de Serviciul de Investigații Judiciare de Finanțe sub conducerea jurisdicției interregionale specializate din Paris – din februarie 2022, conform cointelegraph.com.

Parchetul din Paris ar fi citat „acte de exercitare ilegală a funcției de furnizor de servicii privind activele digitale (PSAN), și fapte de spălare a banilor agravată, prin participarea la operațiuni de investiții, disimulare, transformare, acestea din urmă fiind efectuate de autori de infracțiuni care au generat profit”, ca bază a anchetei.

Binance a eșuat să urmeze sau să se conformeze procedurilor Know Your Customer care țin cont de utilizatori și de activitățile potențiale de spălare a banilor.

Bursa de criptomonede nu a reușit să obțină o licență de operare și și-a oferit ilegal serviciile clienților francezi. Din 2019, schimburile cripto trebuie să obțină aprobarea Autorității pentru Piețele Financiare (AMF) pentru a funcționa. Cu toate acestea, Binance, care operează în Franța din 2020, a primit aprobarea AMF abia în mai 2022.

Citește și SEC și Binance vor negocia o înțelegere evitând înghețarea totală a activelor: Închiderea completă ar crea consecințe semnificative nu numai pentru companie

Un purtător de cuvânt al Binance a declarat pentru Cointelegraph:

Binance investește timp și resurse considerabile în cooperarea cu forțele de ordine la nivel global. Respectăm toate legile din Franța, la fel ca pe orice altă piață pe care o operam. Nu vom comenta detaliile investigațiilor de aplicare a legii sau de reglementare decât pentru a spune că informațiile despre utilizatorii noștri sunt păstrate în siguranță și furnizate oficialilor guvernamentali numai după primirea unei justificări adecvate documentate.”

Rapoartele investigației din Franța au apărut în câteva săptămâni de la un proces împotriva schimbului de criptomonede din Statele Unite. Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb din SUA a depus 13 acuzații împotriva subsidiarei americane a bursei de criptomonede, Binance.US, și a CEO-ului Changpeng Zhao.

Citește și Lovitură de bumerang pentru președintele SEC! Parlamentarii americani vor să-l concedieze: Piețele de capital trebuie protejate de tirani

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.