Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania spune că din iulie ar putea avea vaccinul împotriva COVID-19

The Times
coronavirus vaccin

Compania farmaceutică germană Biontech a anunţat marţi că se aşteaptă să primească primele rezultate furnizate de testarea în cadrul unor studii clinice a unor vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus la sfârşitul lunii iunie sau la începutul lunii iulie, informează DPA.

Studiile clinice pe voluntari umani, realizate în Germania şi Statele Unite, doresc să stabilească siguranţa, eficacitatea şi dozajul optim pentru patru vaccinuri potenţiale dezvoltate împotriva noului coronavirus, a declarat într-o conferinţă telefonică directorul executiv al companiei germane, Ugur Sahin, scrie agerpres.ro.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

Compania Biontech, cu sediul în oraşul german Mainz, şi grupul farmaceutic american Pfizer colaborează în prezent pentru a realiza o capacitate de producţie, sperând ca mai multe milioane de doze de vaccin să poată deveni disponibile spre comercializare până la sfârşitul acestui an, dacă noul tratament va fi aprobat de autorităţile de reglementare, a precizat Ugur Sahin.

Primele teste ale acestor vaccinuri pe pacienţi umani au debutat în luna aprilie, a precizat el. Doze cuprinse între 1 şi 100 de micrograme au fost administrate voluntarilor cu scopul de a depista dozajul optim ce ar trebui aplicat în studii viitoare.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

În Europa, 200 de voluntari sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani iau parte la aceste teste. În Statele Unite, 360 de voluntari sănătoşi vor fi vaccinaţi - iniţial doar subiecţi cu vârste între 18 şi 55 de ani, apoi şi participanţi mai vârstnici.

Costurile de cercetare şi dezvoltare a unui vaccin împotriva COVID-19 sunt în mare parte acoperite de parteneriatul încheiat de Biontech cu grupul Pfizer şi cu compania chineză Fosun Pharma.

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.