Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blocaj în Parlament: Comisiile de cultură nu au putut discuta raportul TVR

audieri

Comisiile de cultura ale Camerei Deputatilor si Senatului nu au putut sa dezbata marti Raportul de activitate pe anul 2014 al Societatii Române de Televiziune din lipsa de cvorum, iar presedintele Comisiei de cultura de la Camera, Gigel Stirbu, este de parere ca acest lucru s-a întâmplat din cauza PSD care nu s-a prezentat la sedinta.

'Cred ca este o decizie politica. Aseara am primit informatia din partea Senatului cum ca grupul parlamentar al PSD din Senat nu va participa astazi la sedinta din cauza faptului ca colegii de la UDMR au luat decizia de a nu participa la sedinta pâna când nu se vor discuta si rapoartele de activitate pe anul trecut ale celorlalte institutii - Societatea Româna de Radiodifuziune, Consiliul National al Audiovizualului, AGERPRES si asa mai departe. Nu vedem de ce grabim lucrurile de asemenea maniera pentru a discuta numai si numai raportul de activitate al unei singure institutii, SRTV, în situatia în care toate rapoartele de activitate pe anul trecut au fost depuse', a declarat Gigel Stirbu la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca probabil se doreste o schimbare politica a conducerii Televiziunii Române, care si oricum este într-o situatie financiara nu tocmai placuta, iar schimbarea conducerii ar duce la agravarea acestei situatii financiare.

Gigel Stirbu a mentionat ca directorul general al SRTV, Stelian Tanase, nu s-a prezentat la sedinta de marti pentru ca este în concediu medical.

'Cred ca aici ar fi trebuit sa se prezinte directorul financiar al institutiei, dar din câte cunosc colegii de la Senat au trimis adresa ca sedinta nemaiputând sa se tina din cauza lipsei de cvorum atunci domniile lor nu au mai participat astazi la presupusa sedinta. Sper din toata inima ca vom ajunge la un consens si ca în urmatoarea perioada vom reusi sa discutam nu numai raportul de activitate al TVR si toate celelalte rapoarte ale institutiilor care sunt sub directa coordonare a Parlamentului si implicit a Comisiilor reunite pentru cultura', a precizat Stirbu.

Întrebat daca PNL este multumit de activitatea lui Tanase, presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor a spus ca 'nu PNL este cel care l-a propus pe Stelian Tanase, el a fost propus de catre Guvern, de catre premier'.

'Nu noi trebuie sa ne pronuntam asupra executiei de cont bugetar. S-a dat un aviz negativ la Comisiile de buget, dar se stie foarte bine ca este un vot politic în cele doua comisii. Cred ca ar trebui sa existe o decizie politica, dar vazând declaratiile domnului premier de ieri tare mi-e frica ca guvernul nu va lua o decizie în urmatoarea perioada, mai ales ca suntem în an preelectoral, urmeaza alegeri locale si alegeri generale anul viitor, sunt convins, cunoscând modalitatea de actiune a PSD, ca în cursul anului acesta si cred ca si anul viitor nu vom vedea o decizie a guvernantilor vizavi de aceasta institutie extrem de importanta a statului român', a încheiat Stirbu.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.