Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blockbusterul 'Barbie' are premiera în Japonia după controversa stârnită de asocierea cu bomba atomică

captura youtube
Barbie

Blockbuster-ul hollywoodian ''Barbie'' a avut vineri premiera în cinematografele din Japonia după ce mai multe meme ''Barbenheimer'', care asociază filmul din universul păpuşilor cu bomba atomică, au provocat controverse, iar distribuitorul Warner Bros a fost nevoit să prezinte scuze înaintea premierei, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Biletele pentru ''Barbie'', cu Margot Robbie în rolul principal, s-au vândut cu toate acestea rapid în Japonia după ce fanii au luat cu asalt cinematografele întrucât data lansării coincide cu o sărbătoare naţională ce marcheză prima zi a unei săptămâni extinse de vacanţă estivală.

''Lumea roz a lui Barbie a fost absolut minunată'', a spus Misaki Suzuki, de 29 de ani, angajata unui salon de manichiură, după vizionarea filmului într-un cinema din Tokyo.

''Barbie'' a depăşit un miliard de dolari încasări la box-office de la lansarea peliculei, pe 21 iunie, iar regizoarea şi scenarista Greta Gerwig a devenit prima cineastă care regizează un film cu asemenea încasări. Succesul acestei fantezii comice a fost stimulat şi de asocierea cu ''Oppenheimer'', un film biografic care documentează crearea bombei atomice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi care a avut premiera în acelaşi weekend.

Asocierea ''Barbenheimer'' a stârnit controverse în Japonia în contextul comemorării, la începutul lunii, a bombardamentelor atomice de la Hiroshima şi Nagasaki, care au avut loc în urmă cu 78 de ani.

Într-un mesaj publicat pe platforma X, fostă Twitter, şters ulterior, departamentul de marketing al Warner Bros pentru ''Barbie'' a prezentat mai multe meme create de fani care o înfăţişează pe Robbie şi pe protagonistul ''Oppenheimer'', actorul Cillian Murphy, alături de imagini ale unor explozii nucleare.

Pe 1 august a fost lansată o petiţie Change.org prin care se solicită ca Warner Bros şi Universal Pictures, studioul care a produs ''Oppenheimer'', să stopeze hashtagul ''#Barbenheimer'' pe reţelele de socializare. Petiţia a colectat peste 22.600 de semnături până la această oră.

Hashtagul ''#NoBarbenheimer'' a fost atunci larg distribuit pe reţelele de socializare, iar divizia japoneză a Warner a fost nevoită să critice public, într-un demers rar, compania-mamă din SUA, şi să-şi prezinte scuze săptămâna trecută.

Mitsuki Takahata, actriţa care asigură vocea lui Barbie în versiunea japoneză dublată, a spus pe 2 august, într-o postare pe Instagram, că a rămas consternată când a văzut mema. ''Incidentul este foarte, foarte dezamăgitor'', a spus ea.

Cu toate acestea, fanii japonezi ai peliculei au spus că această controversă nu-i descurajează să vadă filmul la cinematograf.

''A fost neplăcut'', a spus Rie Takeda, o studentă de 24 de ani, referindu-se la memele #Barbenheimer create de fani. ''Dar filmul a fost radios, iar în plus, m-am distrat'', a spus ea.

Nu a fost anunţată data de lansare în Japonia a peliculei ''Oppenheimer'', criticată pentru că a ignorat în mare parte distrugerea celor două oraşe japoneze în 1945, precum şi cele 200.000 de decese în urma bombardamentelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.