Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bloggerul Cioloș dă atacul la PSD: 'Sper să ne întoarcem la democraţia adevărată'

facebook.com
Dacian Ciolos

Fostul premierul Dacian Cioloş este, mai nou, blogger pe adevarul.ro. În primul articol de pe platforma de bloguri a ziarului, Cioloş acuză coaliţia PSD-ALDE de o conducere discreţionară, de impunerea unor decizii cu forţa, nu printr-o dezbatere reală.

"Modelul de comportament politic este teribil de simplu: atâta vreme cât nu au puterea, toţi ceilalţi sunt consideraţi ca fiind slabi, în consecinţă părerea lor nu contează sau e ascultată doar pentru a dovedi că cel puternic e milos. Nici un argument raţional, economic, social, niciun studiu de impact, nicio analiză obiectivă nu rezistă în faţa convingerii puterii că deţine adevărul suprem şi soluţiile tuturor problemelor. Forţa argumentului păleşte în faţa argumentului forţei", scrie Cioloş.

Vezi şi: Guvernul a luat decizia finală în privința trecerii contribuțiilor în sarcina angajaților (surse)

Vezi și: ȘOC european pentru abuzul în serviciu din România: VERDICTUL dat de șeful Curţii de Justiţie a Uniunii Europene

Fostul premier este de părere că abordarea PSD-ALDE este profund greşită şi pune acest lucru pe seama "acestei realităţi paralele, iluzorii, pe care Şeful Partidului şi cei care îl urmează vor să o suprapună României reale".

"În loc de argumente şi dezbateri bazate pe date şi analize de impact reale, coaliţia PSD-ALDE inventează duşmani imaginari. „Statul paralel“, „Binomul“, Soroş, Bruxelles-ul, ambasadele, „Onegheurile“, multinaţionale, toţi cei care critică propunerile lor, devin nu numai duşmanii coaliţiei, ci vrăjmaşi ai ţării, într-o mare aşa-zisă conspiraţie anti-românească. Mesajele şi imaginile folosite în loc de argumente par scoase direct din cărţile de propagandă ale regimurilor opresive.

Există însă un zid de care, din când în când, unii lideri politici se izbesc în plin. Nu vor putea minţi la nesfârşit. Oamenii înţeleg că fără o justiţie independentă, funcţională, nu putem avea o ţară normală, pentru că distrugem exact fundamentele unei economii sănătoase. Economia nu se dezvoltă jucând alba-neagra la nivel guvernamental, nivelul de trai nu creşte cu promisiuni mincinoase, ci cu investiţii, cu muncă, cu plus-valoare, cu inteligenţă şi predictibilitate. Oamenii care susţin coaliţia PSD-ALDE pentru că încă mai cred că le vor creşte salariile, se lămuresc că ceea ce primesc acum pe hârtie vor trebui să plătească înzecit tot ei, pentru că viaţa tuturor va fi mai scumpă. Atunci, mirajul puterii politice absolute se va rupe, aşa cum s-a mai întâmplat. Atunci, Şeful Partidului va deveni un fost şef al partidului, sacrificat politic de oamenii care i-au stat alături. Atunci, sper să ne întoarcem la democraţia adevărată, care nici aceea nu este uşoară, dar care ar trebui să ne dea şansa să fim oameni cu demnitate şi cu un viitor, nu supuşi şi minţiţi de o maşinărie de vot şi propagandă", mai scrie Cioloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.