Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boala gravă care poate provoca febră, dureri abdominale și vărsături

Radu Pop
ficat sanador

Greața, vărsăturile, durerile abdominale și febra pot să apară în caz de indigestie, dar în unele cazuri aceste semne și simptome pot indica o afecțiune gravă – prezența unor metastaze hepatice. Acestea sunt tumori secundare, care s-au format la nivelul ficatului din celule tumorale provenite de la alte organe. Metastazele hepatice pot să apară în stadiile avansate ale unor afecțiuni oncologice, precum cancerul mamar, cervical, colorectal, bronhopulmonar, gastric sau ovarian, iar pentru diagnosticarea și tratamentul lor eficient sunt necesare servicii medicale avansate.

Atunci când medicul suspectează prezența unor metastaze hepatice, în urma descoperirii unui cancer, pacientul va fi îndrumat să efectuează o serie de investigații imagistice performante – tomografie computerizată sau examinare RMN. În acest fel, metastazele vor fi clar localizate și medicul poate observa extinderea tumorilor, astfel încât să poată recomanda cel mai potrivit tratament.

În prezent, există mai multe metode moderne pentru tratamentul metastazelor – chirurgical, prin chimioterapie sau radioterapie sau prin ablație cu radiofrecvență. În cazul metastazelor inoperabile însă, cea mai indicată soluție este chemoembolizarea hepatică cu microsfere absorbabile.

Aceasta este o procedură de radiologie intervențională minim invazivă, care permite o recuperare mai rapidă a pacientului și un risc redus de complicații. Sub anestezie locală, medicul introduce un cateter (un tub subțire și flexibil) în arterele hepatice, prin care injectează microsfere care conțin substanțe chimioterapice, care vor distruge metastazele din interior și vor bloca fluxul de sânge spre acestea.

Chemoembolizarea hepatică are o rată de succes de peste 80%, crește speranța de viață a pacienților cu metastaze hepatice și îmbunătățește semnificativ calitatea vieții. În plus, tratamentul are mai puține efecte secundare, comparativ cu alte terapii oncologice, pentru că substanțele chimice acționează țintit, doar la nivelul tumorilor, fără să afecteze întregul organism. Pacientul poate fi externat după doar 24 de ore de la intervenție.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu metastaze hepatice sau cu forme inoperabile de cancer hepatic pot beneficia de tratament prin chemoembolizare hepatică cu microsfere Tandem, care au ca avantaj major reducerea toxicității în afara ficatului. Intervențiile sunt realizate de o echipă medicală experimentată, sub coordonarea Conf. Dr. Bogdan Popa, șeful Departamentului de Radiologie Intervențională, expert european și trainer în chemoembolizări hepatice. Acest tip de tratament este disponibil pentru pacienți încă din anul 2005, Spitalul Clinic SANADOR fiind centru de excelență și pregătire în chemoembolizări hepatice cu microsfere absorbabile Tandem.

De asemenea, în funcție de indicația medicală, pacienții au acces la intervenții chirurgicale pentru tratamentul metastazelor hepatice la Spitalul Clinic SANADOR și la toate metodele de tratament oncologic disponibile în prezent, la Centrul Oncologic SANADOR, în cele mai bune condiții de siguranță și confort.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.