Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boala gravă care provoacă amețeală și durere în piept

Radu Pop
Sanador
cardiologie

Stările frecvente de amețeală, respirația dificilă și durerea în piept pot fi manifestările clinice ale unei boli grave, care, în lipsa tratamentului potrivit, duce la complicații. Stenoza aortică înseamnă îngustarea sau blocarea valvei aortice, una dintre valvele inimii, care permite sângelui să circule de la nivelul cordului în artera aortă și apoi spre restul corpului.

Dacă nu este tratată corect și la timp, această afecțiune poate duce la aritmie, la insuficiență cardiacă și chiar la deces. Din fericire, stenoza aortică poate fi gestionată eficient, dacă pacientul se adresează unui centru medical specializat, unde are acces la toate procedurile moderne de tratament. În prezent, stenoza valvei aortice și alte tipuri de boli valvulare pot fi tratate sigur și eficace inclusiv prin proceduri minim invazive.

Implantarea transcateter a valvei aortice (TAVI) este o procedură modernă de cardiologie intervențională, care permite înlocuirea valvei afectate de stenoză cu o endoproteză artificială. Marele avantaj al acestei proceduri de cardiologie intervențională este faptul că se realizează prin cateterism, adică printr-o mică incizie la nivelul unui vas de sânge, prin care medicul introduce un tub subțire și flexibil, până la nivelul inimii. Aici, specialistul fixează proteza de valvă aortică, astfel încât sângele va reîncepe să circule normal la nivelul cordului.

Există mai multe tipuri de proteze valvulare, iar modelul potrivit va fi indicat de medic, în urma unei evaluări medicale complete a pacientului, pentru a obține cele mai bune rezultate pe termen lung. Acest tratament intervențional are numeroase avantaje pentru pacient, asigurând un risc redus de complicații, o durată scurtă de spitalizare și o recuperare rapidă.

În anumite situații, atunci când endoproteza nu poate fi montată prin abord endovascular, este necesară o incizie intercostală, pentru a permite acces la nivelul cordului. Această tehnică se numește abord transapical și trebuie să fie realizată de chirurgi cardiovasculari cu experiență.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții beneficiază de servicii medicale complete pentru diagnosticul avansat și tratamentul eficace al afecțiunilor cardiovasculare. În funcție de indicația medicală stabilită, pacienții au acces la proceduri de cardiologie intervențională sau la operație pe inimă, intervenția fiind realizată ori de câte ori este posibil prin tehnici minim invazive, precum minitoracotomia sau chirurgia endoscopică.

Toate operațiile se desfășoară într-un bloc operator complet digitalizat, conectat la o Secție de Anestezie și Terapie Intensivă Cardiovasculară de asemenea complet digitalizată, acreditată ca secție ATI de categoria I – nivel de competență extins. Atunci când este indicat tratament intervențional, procedurile sunt efectuate în deplină siguranță în Laboratorul de Cateterism de la Spitalul Clinic SANADOR, singurul din țară dotat cu două angiografe ultraperformante Philips Azurion 7.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.