Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boala gravă care se poate manifesta prin greață și vărsături frecvente

Radu Pop
boli hepatice sanador

Oboseala inexplicabilă, grețurile și vărsăturile frecvente pot fi simptomele unei afecțiuni serioase, care nu trebuie să fie neglijată. Mai multe boli ale ficatului se pot manifesta prin tulburări digestive de acest fel, dar cel mai cunoscut semnal de alarmă este icterul: îngălbenirea pielii și a mucoaselor, cel mai ușor de văzut la nivelul ochilor. Dacă observați aceste probleme și aveți dureri abdominale ori ați remarcat că urina s-a închis la culoare sau scaunul a devenit decolorat, trebuie să vă prezentați de urgență la un consult de specialitate, pentru diagnostic și tratament.

În astfel de situații, este bine să știți că puteți beneficia de o abordare completă a oricărei boli a ficatului la Centrul Integrat de Excelență în Boli Hepatice de la SANADOR. Puteți urma aici toți pașii necesari, de la prima consultație de hepatologie, analize și investigații imagistice detaliate, până la tratament avansat, personalizat.

Bolile hepatice trebuie luate în serios pentru că, dacă nu sunt diagnosticate și tratate la timp, foarte multe dintre ele pot da complicații grave, cum sunt ciroza și cancerul hepatic, care duc frecvent la deces. Dintre afecțiunile care pot avea consecințe serioase, cele mai importante sunt hepatitele virale cronice, tumorile benigne sau maligne ale ficatului și metastazele hepatice.

După stabilirea diagnosticului, medicul va recomanda tratamentul potrivit, în funcție de boala hepatică descoperită și de stadiul acesteia. Soluția terapeutică presupune adesea schimbarea stilului de viață, tratamentul medicamentos, dar sunt cazuri în care poate fi nevoie de intervenție chirurgicală sau chiar de transplant hepatic, în cazurile severe, atent selecționate.

Dacă ați fost diagnosticat cu o tumoră malignă a ficatului, chirurgia hepatică este singura variantă cu potențial curativ și se face prin rezecție hepatică – operație prin care chirurgul îndepărtează partea afectată din ficat. În funcție de amploarea intervenției, rezecțiile hepatice pot fi extinse sau limitate.

La Centrul Integrat de Excelență în Boli Hepatice SANADOR, rezecțiile hepatice majore se realizează în condiții de maximă siguranță, iar pacienții beneficiază de o abordare multidisciplinară și de echipe de medici cu o vastă experiență clinică. Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat din România în care se poate efectua transplant hepatic de la un donator viu, cea mai complexă intervenție chirurgicală. Aici au avut loc mai multe transplanturi de acest fel, în premieră pentru sistemul medical privat din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.