Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bob Dylan ȘOCHEAZĂ din nou: Ce le-a transmis celor de la Academia suedeză despre premiul Nobel

telegraph.co.uk
Bob Dylan

Cântăreţul şi poetul american Bob Dylan nu va merge la Stockholm pentru a-şi primi premiul Nobel pentru Literatură, în decembrie, a anunţat miercuri Academia suedeză, care a primit o scrisoare în care acesta spune că are alte angajamente, transmit AFP şi EFE.

"Ar fi dorit să primească premiul personal, dar alte angajamente fac ca acest lucru să fie, din păcate, imposibil. El a subliniat că s-a simţit extrem de onorat de acest premiu Nobel", a scris miercuri Academia într-un comunicat.

Citește și: Ele sunt femeile care fac SEX mai DES: Studiu pe 210.000 femei

Laureaţii premiilor Nobel sunt onoraţi în fiecare an la 10 decembrie, data morţii creatorului lor, industriaşul, inventatorul şi filantropul Alfred Nobel.

La data respectivă, laureaţii pentru medicină, fizică, chimie, literatură şi economie îşi vor primi premiile din partea regelui Suediei şi vor rosti câte un discurs la un banchet în faţa a aproximativ 1.300 de persoane.

Citește și: DNA cauta `scheletii` lui Basescu in dulapurile sefei Autoritatii Electorale

"Academia suedeză respectă decizia lui Bob Dylan. Faptul că un laureat al premiului Nobel nu poate merge la Stockholm pentru a-şi primi premiul este neobişnuit, dar nu excepţional", a amintit instituţia.

Ea a citat cazul scriitorilor Doris Lessing şi Harold Pinter, care nu a făcut călătoria din cauza sănătăţii lor precare, şi al lui Elfriede Jelinek, care a renunţat din cauza agorafobiei sale.

Citește și: Ea e MILIONARA care a TURNAT-O pe Ana Maria Pătru la DNA

Bob Dylan s-a arătat un câştigător mai degrabă neobişnuit prin refuzul de a răspunde la solicitările juriului care a dorit să vorbească cu el. Artistul i-a lăsat pe colaboratorii săi să facă acest lucru.

În ziua în care a fost anunţat câştigătorul, la 13 octombrie, Dylan a dat un concert în Las Vegas, la care nu a spus niciun cuvânt despre acest subiect, mulţumindu-se să cânte fără să comunice cu publicul, informează agerpres.ro.

Citește și: Cele 6 ALIMENTE CRIMINALE pe care le cumpărăm de la magazin

Pe numele său real Robert Allen Zimmerman, Bob Dylan, este, la 75 de ani, unul dintre cei mai influenţi cantautori din istoria muzicii. El este primul compozitor care a obţinut prestigiosul premiu, în condiţiile în care cercurile literare au pariat pe scriitori ca Salman Rushdie, Adonis sau Ngugi wa Thiong'o.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.