Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Gheorghiu, noul ministru al culturii: 'S-a dorit revenirea la denumirea consacrata a ministerului'

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan gheorghiu

Bogdan Gheorghiu, noul ministru al culturii a explicat pentru MEDIAFAX de ce se schimbă numele instituției pe care o conduce: ”S-a dorit revenirea la denumirea consacrata a ministerului”.

”Sintagma «identitate naționala» a apărut în denumirea ministerului în anul 2017, când a fost preluat Departamentul Centenar (justificat prin ordonanța nr.5/2017)”, a explicat Bogdan Gheorghiu pentru MEDIAFAX.

Citește și: Ultimă oră! Decizii cruciale luate de Banca Națională, după instalarea Guvernului Orban

Ministrul culturii a comentat că ”s-a dorit revenirea la denumirea consacrata a ministerului. În «cultura» se regăsesc toate formele de manifestare culturală, inclusiv cea de identitate națională, sentimentul de identitate națională”.

Din 1990, Ministerul Culturii a trecut prin mai multe schimbări de nume. În 2000, când la conducere a venit Răzvan Theodorescu, instituția s-a numit Ministerul culturii și cultelor. În 2008, la instalarea lui Theodor Paleologu în funcție, denumirea a fost extinsă la formula Ministerul culturii, cultelor și patrimoniului național. După numai un an, odată cu numirea lui Hunor Kelemen ca ministru, instituția a rămas cunoscută drept Ministerul culturii și patrimoniului național. Din 2012 titulatura Ministerul culturii a fost reluată, până în ianuarie 2017, când Ionuț Vulpescu a preluat portofoliul Ministerului culturii şi identităţii naţionale.

Citește și: EXCLUSIV Avem toate contractele cu fonduri europene ale lui Dan Barna! Partener în proiecte de peste 20 de milioane de euro

Bogdan Gheorghiu preia joi mandatul de ministru al culturii. El a anunțat miercuri faptul că ministerul pe care îl va conduce va reveni la numele de Ministerul culturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.