Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Licu solicită lămuriri de la Ministerul Muncii în cazul Sorinei: 'Pentru că nu am cunoștință de așa ceva'

agerpres.ro
bogdan licu

Procurorul general interimar a solicitat ministrului Muncii să îi comunice dacă s-a efectuat o analiză în cazul adopției Sorinei. Acesta așteaptă o analiză cu privire la întreaga procedură de adopție din România deoarece crede că lucrurile sunt în neregulă și procedura trebuie simplificată.

,,Vineri, am solicitat ministrului Muncii să îmi comunice dacă s-a făcut o analiză pe marginea acestui caz și de către dânșii, pentru că nu am cunoștință de așa ceva și eu sper că plecând de la acest caz să se facă o analiză serioasă la nivelul Ministerului Muncii cu privire la întreaga procedură de adopție a tuturor copiilor din această țară, pentru că eu cred că sunt niște lucruri în neregulă, niște lucruri care ar trebui clarificate, proceduri care ar trebui simplificate, lucrurile să fie mai clare”, a declarat Bogdan Licu, la ieșirea de la Secția pentru Investigare a Infracțiunilor în Justiție, conform Mediafax. 

Procurorul general a precizat că interesul îndreptat asupra acestui caz nu are în vedere părinții adoptivi. Totodată, Bogdan Licu a mai spus că Ministerul Public nu își poate asuma inactivitatea familiei Săcărin, în ceea ce privește posibilitatea ca statul român și ministerul Public de a plăti părinților adoptivi salariile pe care nu le pot încasa, dacă instanța hotărăște ca fetița să mai rămână în țară.

Cristina Tarcea, uimită de anunțul Liei Savonea după decizia CCR: 'Pentru prima oară, un președinte CSM ar pune în discuție decizii irevocabile'


,,Ministerul Public nu își poate asuma o inactivitate în situații care sunt prezentate în media și care prezintă potențiale indicii cu privire la săvârșirea unor infracțiuni. Data trecută, în 2016, când eram procuror general interimar, într-o dimineață, m-am sesizat din oficiu cu privire la cazul Hexipharma. La fel am fost întrebat dacă își asumă Ministerul Public o eventuală situație complicată. Ne-am asumat și s-a finalizat dosarul cu trimiterea în judecată. 

"Mai bine cercetăm, ne lămurim, constatăm că nu este nimic penal, decât să așteptăm să fim spectatori. În măsura în care ne sunt semnalate de către dumenavoastră (presă – n.r.) cazuri punctuale, reacționăm. Nu putem să reacționăm la cazul general, să verificăm noi, Ministerul Public, toate adopțiile din România, plecând de la prezumția că sunt ilegalități. Atunci când se prezintă situații punctuale, rezultă date, indicii că ar fi ceva în neregulă, atunci ne sesizăm” a mai declarat Bogdan Licu. 

Judecătoria Slatina ar fi trebuit să decidă luni dacă Sorina, fetița din Baia de Aramă, poate părăsi țara împreună cu familia de români stabiliți în Statele Unite ale Americii, care a adoptat-o, însă decizia a fost amânată pentru data de 18 iulie, pentru îndeplinirea unor obligații stabilite în sarcina părților, fiind vorba de chestiuni organizatorice. Judecătoria Slatina este a cincea instanță chemată să soluționeze ordonanța președințială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinți, Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Olt. Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.