Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Mihăilescu, consilier MMACA: 'Creditele la export reprezintă o parte esenţială a acestui proces de internaţionalizare a companiilor românești'

facebook.com
lobby bani

Internaţionalizarea companiilor româneşti este un obiectiv major al politicilor publice pentru autorităţile de la Bucureşti, iar creditele la export reprezintă o parte esenţială a acestui proces, a declarat Bogdan Mihăilescu, consilier al ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în cadrul reuniunii 'Internaţional Working Group' (IWG), desfăşurată la Bucureşti în perioada 2-4 aprilie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Frans Timmermans transmite un avertisment pentru România:’Aș vrea să avertizez România să nu dea OUG pentru a crea impunitate pentru funcționarii de rang înalt care au probleme cu legea’

"Creditele la export reprezintă o parte esenţială a acestui proces de internaţionalizare. Prin urmare, susţinem puternic activitatea EximBank, iar intenţia noastră este de a explora şi a extinde cooperarea cu EximBank, în ideea de a găsi cele mai bune strategii şi instrumentele financiare adecvate pentru abordarea pieţelor internaţionale, atât pentru companiile româneşti, cât şi pentru cele europene", a spus Mihăilescu, citat într-un comunicat de presă al ministerului de resort.

Citește și: Un nou atac lansat de Augustin Lazăr! A cerut ca Adina Florea să fie cercetată disciplinar

Potrivit MMACA, în cadrul asumării preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene de către România, EximBank asigură conducerea Grupului Internaţional de Lucru pentru Credite la Export de pe lângă Consiliul Uniunii Europene, în corelare cu celelalte autorităţi publice şi instituţii participante la grupurile de lucru şi comitetele Consiliului.

Citește și: Avere impresionantă! Cu ce se poate lăuda Florin Călinescu

"În cadrul acestui organism european, se cristalizează poziţiile tehnice comune ale statelor membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte strategia de abordare a pieţelor internaţionale şi instrumentele financiare prin care se poate contribui la dezvoltarea comerţului mondial. În pregătirea întâlnirii IWG de la Bucureşti, Grupul Internaţional de Lucru pentru Credite la Export de pe lângă Consiliul Uniunii Europene s-a întrunit pe data de 26 martie la Bruxelles pentru a trece în revistă şi a obţine acordul statelor membre asupra poziţiilor care urmează a fi susţinute aici. În data de 2 aprilie, la Bucureşti, anterior deschiderii lucrărilor plenare al IWG, statele membre UE au adus ultimele adăugiri asupra subiectelor aflate pe agenda IWG. Ambele reuniuni menţionate ale grupului de lucru pentru credite la export de pe lângă Consiliul Uniunii Europene s-au desfăşurat sub preşedinţia României", se arată în comunicatul citat.

Citește și: Tensiune la Guvern! ‘Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader’

International Working Group (IWG) s-a constituit în anul 2012, în contextul iniţiativei comune privind consolidarea relaţiilor economice dintre SUA şi China, având ca scop identificarea unui set de linii directoare la nivel internaţional în domeniul susţinerii oficiale a creditelor la export. Din cadrul IWG fac parte participanţi la Acordul OCDE şi non-participanţi (China, India, Indonezia, Rusia, Africa de Sud etc.).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.