Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Popescu, propunerea UZPR pentru funcția de vicepreședinte al ICR

ICR

Bogdan Popescu este propunerea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România pentru funcția de Vicepreședinte al Institutului Cultural Român.

“Considerăm că domnul Bogdan Popescu este cel mai potrivit pentru această funcție, datorită implicării sale active în toate proiectele Centrului Național al Cărții, pe care îl coordonează, în cele ale Editurii ICR, programelor de traduceri și nu în ultimul rând, în organizarea și derularea târgurilor internaționale de carte, unde România este prezentă prin standurile organizate ICR, prin Centrul Național al Cărții.”, se arată în scrisoarea de susținere a candidaturii lui Bogdan Popescu pentru funcția de Vicepreședinte al ICR.

Bogdan Popescu este doctor în filosofie cu studii postuniversitare Universitatea Oxford, cu studii post-universitare la Universitatea La Sapienza, Roma și pregătire postdoctorală la Facultatea de Științe Politice, Universitatea București. A fost coordonator de țară al programului BRIDGE (Building Resources in Democracy, Governance and Elections).

Din 2013 a coordonat proiectele pentru participarea României la târgurile internaționale de carte: Paris (2014, 2015, 2016, 2017), Londra (2014, 2015, 2016), Torino (2014, 2015, 2016), New York (2014, 2015), Chicago (2016); Beijing (2015, 2016 România-țară invitată de onoare); Goteborg (2013 România-țară invitată de onoare, 2014, 2015, 2016); Barcelona/Madrid (2014, 2015); Cracovia (2015); Viena (2015, 2016); Guadalajara (2016).

Este coordonatorul programelor de finanțare a editurilor străine pentru traducerea autorilor români și pentru susținerea proiectelor editoriale destinate promovării culturii române în străinătate ale ICR: Translation and Publication Support (TPS) și Publishing Romania.

A participat activ la organizarea de ateliere de traduceri în parteneriat cu institute culturale străine și alți parteneri, întâlniri periodice cu traducătorii străini; derularea parteneriatelor Centrului Național al Cărții (ICR) cu festivaluri de literatură, PEN Club România, Uniunea Scriitorilor din România, concursul „Cele mai frumoase cărți” etc.

Este coordonatorul Editurii ICR și a apariției, sub egida ICR, a revistelor Lettre Internationale și Glasul Bucovinei.

Bogdan Popescu a fost membru al delegaţiei României la Reuniunea Grupului de experţi în materie electorală, la invitaţia Comisiei Europene, Bruxelles (februarie 2011, mai 2010) si membru al delegaţiei României la Reuniunile Anuale de Implementare a Dimensiunii Umane a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE-ODIHR), septembrie 2005 şi octombrie 2006.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.