Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombă cu ceas în PNL! Cezar Preda, avertisment DUR pentru partid: 'Merge într-o direcţie greşită, rezultatele vor fi catastrofale'

cezar preda

Schimb dur de replici în interiorul PNL. „Eu sunt creştin, dar nu sunt cretin”, spune la RFI deputatul PNL Cezar Preda, după ce preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban, a spus că i se pare ciudată poziţia colegului său, “care vrea să fie liderul unei facţiuni creştin-democrate în interiorul PNL”.

Cezar Preda afirmă la RFI că „Partidul Naţional Liberal se duce într-o direcţie greşită. Românii au nevoie de soluţii, românii nu au nevoie de o politică a anilor ’96-2000, pentru că politica ’96-2000 pentru dreapta românească a însemnat începerea dezastrului, dispariţia PNŢCD-ului. Acum, PNL-ul dacă nu-şi revizuieşte foarte rapid oportunitatea de a conduce România, de a arăta românilor că poate conduce România cu soluţii, degeaba jucăm ping pong cu Dragnea e de vină, Dragnea este un hoţ, Dragnea este un nenorocit, asta vede fiecare cetăţean”.

NEBUNIE în PNL după eșecul de la referendum! Predoiu continuă tirul atacurilor la adresa lui Orban: 'Ajunge cu erorile. E cazul să iasă din cercul camarilei'

Deputatul PNL spune ce-i reproşează lui Ludovic Orban: „Eu nu mi-am trădat niciodată partidul din care am făcut parte, eu nu am făcut blat cu PSD niciodată, eu n-am fost nici USL-ist, nici pe lângă ei, iar acum, conducerea PNL trebuie să înţeleagă că dacă eu am spus acest lucru, înseamnă că eu simt acest lucru şi că au luat-o într-o direcţie greşită, dar nu din cauza referendumului, aceasta este ultima greşeală, ultima aventură. Prima puternic marcată de societatea românească a fost acea până la urmă incredibilă plângere penală a unui şef de partid asupra unui prim-ministru. Aşa ceva nu se face. Când l-am întrebat, mi-a spus că s-a consultat cu nişte prieteni. Pe urmă, văzând că această glumă se îngroaşă şi că este atipic pentru politicieni să înceapă să arunce unul spre altul cu plângeri penale, a pus partidul să voteze, o greşeală mare. Apoi, de fiecare dată noi facem plângeri penale parlamentarilor din Parlament, când avem atâtea şi atâtea posibilităţi pe regulamentul Camerei sau Senatului să acţionăm. Noi întotdeauna ne-am concentrat acum să facem tot felul de atacuri la CCR şi când aveam şi când nu aveam dreptul. Iată cum se adună toate acestea. Faptul că ne ascundem sub o aşa-zisă Opoziţie pe mine nu m-a convins (...). Dacă poate Ludovic Orban să se schimbe, bine. Dacă nu, rezultatele vor fi catastrofale la primăvară”.

Ludovic Orban a declarat că i se pare ciudată poziţia colegului său, “care vrea să fie liderul unei facţiuni creştin-democrate în interiorul PNL”. Cezar Preda îi dă replica: „Răspunsul este dur, nu prea folosesc asemenea cuvinte, dar e corect: eu sunt creştin, dar nu sunt cretin. Eu sunt creştin-democrat şi înseamnă că îmi iubesc familia, îmi iubesc biserica, îmi iubesc autoritatea locală. Astea sunt principiile creştin-democraţiei. Dar asta nu înseamnă că nu pot convieţui într-un partid care provine din fuziunea a două partide”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.